Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Plave putuju za Moskvu: Svjesne smo kvaliteta protivnika

Na klupu se vraća trener Bojana Popović nakon što je preležala korona virus, a i ostale igračice i članovi stručnog štaba su dobili negativne rezultate testova, pa ekipa u kompletnom sastavu putuje u glavni grad Rusije

Rukometašice Budućnosti danas putuju za Moskvu, gdje u nedjelju (14 sati) protiv CSKA igraju duel pretposljednjeg, 13. kola grupne faze DELO EHF Lige šampiona.

Na klupu se vraća trener Bojana Popović nakon što je preležala korona virus, a i ostale igračice i članovi stručnog štaba su dobili negativne rezultate testova, pa ekipa u kompletnom sastavu putuje u glavni grad Rusije.

Iako respektuju CSKA koji će se sa Đerom boriti za prvo mjesto u grupi, „plave“ vjeruju da mogu da pruže dobru partiju na gostovanju sjajnom protivniku.

– Svjesne smo kvaliteta protivnika, očekuje nas veoma težak meč. CSKA je odlična ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama. Moramo biti fokusirane i u odbrani i u napadu. Odbrana je kao i uvijek ključna, ako u tom segmentu budemo na potrebnom nivou, imaćemo dobru energiju i u napadu. Dobro smo trenirale protekle sedmice, dajemo sve od sebe i pružićemo maksimum u Moskvi, kazala je krilo Ivona Pavićević.

Duel protiv lidera grupe B, „plave“ dočekuju nakon poraza od Đera, sa željom da ostave dobar utisak protiv tima koji je u dosadašnjih 12 mečeva u elitnom takmičenju, odličnim izdanjima i rezultatima, pokazao da ima veliki kvalitet i da s pravom ima velike ambicije u ovoj sezoni.

CSKA je lider sa 21 bodom, jednim više od Đera, a ta dva tima će izboriti direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Budućnost je s druge strane, u dosadašnjih 12 mečeva, upisala četiri pobjede, dva remija i šest poraza, a u osminu finala će vjerovatno sa petog mjesta u grupi.

– CSKA ima više odigranih mečeva nego mi, ali sigurna sam da to vraćamo dobrim radom na treninzima na kojima uvijek pružamo maksimum. Ne treba da imamo nerealna očekivanja, ali idemo u Moskvu da damo sve od sebe i da se borimo. Nadam se da će to donijeti dobro izdanje, ukoliko budemo igrale kao u drugom poluvremenu duela protiv Đera ili kao protiv Odenzea i Bresta, možemo da se nadamo i osvajanju dva boda, kazala je krilo Nađa Kadović.

Duel se igra u nedjelju u 14 sati po srednjeevropskom vremenu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve