Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Plave protiv Podravke za kraj LŠ: Pobjeda je cilj

U Podgoricu stiže Podravka i plave vide šansu pred svojim navijačima da dupliraju bodove nakon posljednjeg trijumfa kod Borusije iz Dortmunda

Rukometašice Budućnosti priželjkuju najbolju partiju na oproštaju od Lige šampiona.

U Podgoricu stiže Podravka i ”plave” vide šansu pred svojim navijačima da dupliraju bodove nakon posljednjeg trijumfa kod Borusije iz Dortmunda.

– Podravka dolazi u izmijenjenom sastavu u odnosu na naš prvi međusobni duel, ali bilo je promjena i kod nas, jer nema dosta igračica. Značajno smo napredovale tokom sezone, vjerujemo u sebe i nadam se da možemo da prenesemo dobru atmosferu sa treninga i na utakmicu. Bilo bi dobro da ponovimo igru iz Dortmunda, kada nam je dobar osjećaj donio pobjedu – poručila Bruna Zrnić jedna od najmlađih prvotimki podgoričke ekipe.

”Plave” su na startu grupne faze izgubile u Koprivnici 29:22 – kada su se golgeterski istakle Valerija Maslova (8) i Tatjana Brnović (5) koje, kao što je poznato od ranije, neće biti u sastavu za današnji meč.

– Očekujemo težak meč iako Podravka dolazi u izmijenjenom sastavu, ali je željna borbe kao i mi. Potrebno je da imamo dobar nivo igre u oba pravca, ali jasno je da je odbrana ključna. Ne smijemo da dozvolimo protivniku lake golove, želimo da pružimo maksimum i da na najbolji način završimo sezonu u Ligi šampiona – kazala je Andrijana Popović.

Može li najmlađi tim Lige šampiona do treće pobjede i šta je sve potrebno da se hrvatski predstavnik iskusniji, a na papiru jači, nadmudri?

– Vjerujem da možemo da nastavimo u dobrom ritmu nakon pobjede u Dortmundu. Djevojke u posljednjem meču treba da pruže maksimum i da prenesu dobru energiju sa treninga. Kada vjeruješ u ono što radiš, stigne nagrada kao što je to bilo u prethodnom meču. Bićemo značajno oslabljeni, jer pored duže odsutne Brnović, neće biti ni Maslove koja se pridružila novom klubu CSKA – istakla je Bojana Popović.

Hrvatski tim je prije tri dana u zaostalom meču 13. kola poražen od FTC-a 33:29, ali uz odlično izdanje do odmora (16:15). I u ovoj utakmici odskočila je Dejana Milosavljević sa 11 golova. Desni bek Podravke je najopasnija i uz Anu Turk mogla bi ozbiljne probleme da napravi odbrani Budućnosti.

Moraće igračice podgoričke ekipe da obrate pažnju na golmanku rumunske reprezentacije Juliju Dumansku.

U Podgoricu je stigla Dijana Mugoša – crnogorska reprezentativka, koja na ljeto odlazi iz Podravke u rumunsku Krajovu.

Podgoričanke imaju pobjedu više od gošći koje su posljednje u grupi A.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve