Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Plave ponovo u punom sastavu: Probaćemo da zaustavimo Rostov

Pred njima je jedan od najtežih zadataka jer čekaju ekipu koja planira da u ovoj godini dođe do završnog turnira i napadne trofej. Zato se ruski tim pojačao, i to sa zvijezdama poput Eduarde Amorim i Beatric Edviž (obje iz Đera)

Rukometašice Budućnosti počele su sa pripremama za Rostov koji u nedjelju stiže u Podgoricu. Liga šampiona sada je u fokusu, a ”plave” žele da poprave kompletan utisak nakon tri poraza na startu grupne faze elitnog takmičenja.

Pred njima je jedan od najtežih zadataka jer čekaju ekipu koja planira da u ovoj godini dođe do završnog turnira i napadne trofej. Zato se ruski tim pojačao, i to sa zvijezdama poput Eduarde Amorim i Beatric Edviž (obje iz Đera).

– Bili smo malo razdvojeni, danas smo se skupili i u dobrom duhu krenuli da se bavimo ruskom ekipom, o kojoj nema potrebe da trošim riječi jer je skup i domaćih i svjetskih zvijezda. Dolaze sa idejom da lako dođu do pobjede, a mi ćemo probati, naravno, da im otežamo i da dođemo do željenog nivoa. Nadam se da ćemo bez opterećenja i očekivanja konačno odigrati takvu utakmicu. Tri kola su prošla, djevojke su shvatile da je i ta utakmica kao i svaka druga. Istina je da će ispred nas biti kvalitetni igrači, ali nekim stvarima trebamo da se prepustimo i da radimo ono što najbolje znamo. I da, prije svega, velikom borbom ne damo na sebe. Sigurna sam da ćemo u tom dijelu biti na nivou, a sve ostalo probaćemo da dignemo na viši nivo – kazala je Bojana Popović.

Ruski tim je do sada bio bolji od Bresta i Bukurešta, ali je u prošlom kolu nadigran od strane mađarskog FTC-a za koji igra naša reprezentativka Itana Grbić.

– Rostov ima neke ambicije da osvoji LŠ, a naše su da radimo i probamo da sklapamo neke stvari. Nema nas mnogo na treninzima, ukupno 12-13, zato nam je bitno da su sve igračice zdrave. Nivo treninga je teško podići na nivo utakmice, jer, ipak, neki naši mladi igrači realno ne mogu da daju toliko jak otpor. Ali, na osnovu ovoga što imamo, probaćemo da gradimo. Čak je teško naći muške ekipe da nam pomognu i moraćemo sami da probamo da se spremimo.

Van stroja je i dalje golmanka Armel Antigre, njen povratak se očekuje u januaru, a vjerovatno i beka Andrijane Popović.

– Naša golmanka imala je tešku povredu, kada bude ulazila u treninge moraće postepeno, a njen povratak se očekuje u januaru, kao i Andrijanin. Naša pivotkinja Anastasija Krivokapić je otišla u Umag gdje će dobiti prostor da igra. Trenutno smo u situaciji da ćemo morati da priključimo neke djevojke iz generacije 2004/05. koje trenira Ivan Terzić, jer ako samo jedna ili dvije iz prvog tima dobiju prehladu – nećemo moći da odradimo normalan trening, zaključila je Popović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve