Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Plave čekaju Ferencvaroš: Spremne smo za najuzbudljiviji dio sezone

Poslije tri sedmice pauze u elitnom takmičenju tokom kojih su između ostalog imale zajedničke treninge i odigrale kontrolni meč protiv slovenačkog Krima, ''plave'' u dobrom raspoloženju očekuju okršaj protiv mađarskog tima

Rukometašice Budućnosti u nedjelju dočekuju Ferencvaroš u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Poslije tri sedmice pauze u elitnom takmičenju tokom kojih su između ostalog imale zajedničke treninge i odigrale kontrolni meč protiv slovenačkog Krima, ”plave” u dobrom raspoloženju očekuju okršaj protiv mađarskog tima.

Iako respektuju protivnika, za koga ističu da je odlično pokriven na svim pozicijama i da je kvalitet potvrdio u grupnoj fazi Lige šampiona, u taboru našeg tima vjeruju da mogu da pruže dobro izdanje i ostvare dobar rezultat u nedjelju u Podgorici.

– Očekuje nas najuzbudljiviji i najvažniji dio sezone. Sve što smo radili od početka sezone staje u ova dva meča koji su biti ili ne biti za nas. Ne treba sebi da pravimo pritisak, već da uživamo u rukometu, što od nas uvijek traži trener Bojana Popović. Ferencvaroš je izuzetan protivnik, na svakoj poziciji ima po dvije vrhunske igračice, tehnički su maksimalno potkovane, brze i ekspolozivne, to je veliki izazov za nas, jer prije svega moramo da se suočimo sa sobom i da vidimo na kojem smo nivou. Mnogo puta smo pokazale da timski duh i igra mogu da donesu željeni rezultat. Vjerujem da će tako biti i ovog puta. Fokusirane smo na našu igru, a znamo što možemo da očekujemo od protivnika. Najvažnije je da razmišljamo o našoj igri, da ispoštujemo dogovor, mislim da smo spremne. Za ovakve utakmice se jednostavno živi, kazala je Radičević.

Ferencvaroš, osvajač tri evropska trofeja, 12 titula prvaka Mađarske i 13 trofeja namijenjenih pobjedniku nacionalnog Kupa, grupnu fazu elitnog takmičenja završio je na četvrtom mjestu sa osam pobjeda i šest poraza.

Tim koji predvodi Gabor Elek jedan je od najmlađih u Ligi šampiona (prosječna starost tima 25 godina, kao i Budućnosti), a najbolji strijelci tima su Holanđanka Anđela Malestajn sa 65 i Mađarica Katrin Klujber koja je postigla 63.

– Šanse su ujednačene, nemamo pritisak, ali naravno da imamo određena očekivanja. Vjerujem da ćemo biti na potrebnom nivou naredna dva vikenda, ali prvo razmišljamo o nedjeljnom duelu. Moramo da pokažemo karakter, da budemo jake u odbrani, one dosta trče i djeluju veoma dobro, ali i mi treba da pokažemo kvalitet. Ponavljam da su šanse ujednačene, vidjećemo kakav će biti rezultat prvog meča, a nakon toga ćemo raditi na ispravljanju onoga što nije bilo dobro, kako bi u Mađarskoj došle do rezultata koji će nas odvesti u četvrtfinale, kazala je Pino.

Duel Budućnost – Ferencvaroš igra se u nedjelju u 16 sati u Podgorici.

Revanš je na programu 13. marta u Mađarskoj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve