Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Plava dominacija: Pet godina od druge evropske krune Budućnosti

Do trofeja Lige šampiona, “plave“ su došle na impresivan način, jer su ostvarile 15 pobjeda i upisale samo remi, a naročito su dominantne bile na finalnom turniru u Budimpešti na kome su u polufinalu slavile sa dvocifrenom razlikom protiv Vardara (27:17), a u finalu protiv norveškog velikana dileme oko pobjednika riješile praktično, već do poluvremena (14:8)

Prije tačno pet godina, Budućnost se drugi put u klupskoj istoriji popela na krov Evrope. Desetog maja 2015. u finalu završnog turnira u Budimpešti, ostvarena je pobjeda protiv Larvika (26:22), čime je krunisana sezona za pamćenje.

ŽRK Budućnost titula, Foto: Printscreen/Youtube

Do trofeja Lige šampiona, “plave“ su došle na impresivan način, jer su ostvarile 15 pobjeda i upisale samo remi, a naročito su dominantne bile na finalnom turniru u Budimpešti na kome su u polufinalu slavile sa dvocifrenom razlikom protiv Vardara (27:17), a u finalu protiv norveškog velikana dileme oko pobjednika riješile praktično, već do poluvremena (14:8).

Podgoričanke je do naslova prvaka Starog kontinenta nosila Kristina Neagu, koja je u toj sezoni bila najbolji strijelac Lige šampiona sa 102 gola.

Podsjetimo se najzanimljivijih detalja finalnog meča protiv Larvika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve