Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Plan Simonovića: Marko ide na NBA draft, ali ostaje makar još godinu u Evropi

Centar beogradske Mege i jedan od najdominantnijih igrača u ABA ligi ove sezone vjeruje da će biti izabran na draftu ovog ljeta. Zvanično se prijavio na draft u srijedu. Ipak, gotovo sigurno ostaće u Evropi još makar sezonu, nezavisno od toga sa koje pozicije i koji klub će ga izabrati na narednom NBA draftu

Veliki talenat crnogorske košarke Kolašinac Marko Simonović (20) ne planira da nakon izlaska na draft odmah potpiše ugovor sa nekim NBA klubom.

Simonović, Foto: Saša Matić

Centar beogradske Mege i jedan od najdominantnijih igrača u ABA ligi ove sezone vjeruje da će biti izabran na draftu ovog ljeta.

Zvanično se prijavio na draft u srijedu. Ipak, gotovo sigurno ostaće u Evropi još makar sezonu, nezavisno od toga sa koje pozicije i koji klub će ga izabrati na narednom NBA draftu.

Mladić koji je ponikao u kolašinskom Gorštaku je u februaru igrao važnu ulogu za nacionalni tim, u mečevima protiv Velike Britanije i Francuske na startu kvalifikacija za Eurobasket.

Na dobar način iskoristio je izostanak kapitena Bojana Dubljevića iz Valensije na poziciji ,,petice”.

Markov plan je da u Evropi, eventualno u nekom jakom evroligaškom klubu, stekne važno iskustvo u narednom periodu. Takođe, i da u reprezentaciji zasluži minutažu i rolu, te da nastupi na narednom Eurobasketu.

Dugoročan cilj Simonovića naravno je minutaža u nekom NBA klubu. Ove sezone bilježi 16,2 poena, 7,6 skokova (3,2 ofanzivna), 1,2 asistencije, po 1,1 blokadu i ukradenu loptu u prosjeku u ABA ligi, uz prosječan indeksni skor od 18,1 po meču.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve