Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pjanić: BiH je osrednja reprezentacija, to je realnost

Reprezentativac “zmajeva” Miralem Pjanić nije tražio alibi za slabu partiju kompletnog tima, istakavši da ekipa nije zrela za pobjede u gostima

Porazom od Grčke (2:1) u Atini, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je šansu da se kroz kvalifikacije domogne plasmana na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Pjanić, Foto: Cdm.me

Reprezentativac “zmajeva” Miralem Pjanić nije tražio alibi za slabu partiju kompletnog tima, istakavši da ekipa nije zrela za pobjede u gostima.

“Vrlo loša utakmica. Loše smo stajali na terenu. Grci su taktički dobro odigrali, na svakoj poziciji smo kasnili… Nažalost, više puta su nam se ove stvari desile u kvalifikacijama, posebno na strani. Kući igramo skroz drugačije, na strani nismo osvojili ni bod. Nismo više ni zaslužil”, rekao je as Juventusa, ali nije se tu zaustavio:

“Nismo zrela ekipa. Mi smo osrednja reprezentacija, ako ćemo realno. Ne možemo se boriti za to prvo mjesto. Druge ekipe su puno zrelije i spremnije od nas i toje razlog. Svaka pametna osoba koja se razumije u fudbal, vidi i prepoznaće da nismo zreli”.

Bosna i Hercegovina, ipak, može do Evropskog prvenstva i to kroz baraž Lige nacija. Mogući protivnici izabranika Roberta Prosinečkog su Slovačka, Sjeverna Irska i Vels.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve