Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pioniri i juniori završili pripreme u Kolašinu: Pripreme za Evropska prvenstva 2021. godine

Radović je podsjetio da su na okupljanjima pionira, kadeta i kadetkinja, juniora i mlade reprezentacije, "obrađena" godišta koja će biti aktivna za evropska prvenstva naredne 2021. godine.

Poslije okupljanja vaterpolista u Herceg Novom, Košarkaški savez Crne Gore je prvi okupio svoje reprezetnativne selekcije. Pioniri i juniori su završili trenažni kamp u Kolašinu, kadeti i kadetkinje u Tivtu, predstoji okupljanje mlade muške reprezentacije takođe u Tivtu, dok će se se ženska košarkaška reprezentacija okupiti na pripremama u Bijelom Polju.

Radović, Foto: FIBA

Pioniri su pripreme u Kolašinu završili pobjedama nad odgovarajućim selekcijama Gorštaka i Jedinstva, dok su juniori pobijedili selekciju Pljevalja. Zanimljivo je da su kompletne pripreme pionira i juniora pratili Boško Radović, selektor seniora, Nikola Peković, tim menadžer u stručnom štabu seniora, dok je Dušan Dubljevič “radio” sa juniorima do dolaska Vlada Todorovića, koji je zbog klupskih obaveza propustio jedan dio trenažnog Kampa. Selektor Boško Radović se slaže da je košarkaško ljeto “živnulo i da se tako pokušava nadoknaditi praznina koju je donijelo Fibino odlaganje evropskih prvenstava za mlađe kategorije.

“Nakon što je pandemija zaustavila sport, a samim tim i košarku, obnavljamo naše planove rada sa mlađima selekcijama. Mislim da su pandemijom bile najviše pogođene mlađe selekcije koje su pauzirale skoro tri mjeseca u godinama kada trebaju najviše da treniraju. Pratio sam pripreme u Kolašinu da vidimo gdje su pioniri i juniori nakon te velike pauze. Ovoga puta smo napravili užu selekciju. Pioniri i juniori koji su bili u Kolašinu su ispunili naša očekivanja. Vjerujemo da ćemo imati još prilika za okupljanje. Pratimo ta godišta, pa će svi talentovani koji se nametnu biti pozvani”, kazao je Radović.

On je podsjetio da su na okupljanjima pionira, kadeta i kadetkinja, juniora i mlade reprezentacije, “obrađena” godišta koja će biti aktivna za evropska prvenstva naredne 2021. godine.

“Ovo ljeto nema uobičajenih takmičarskih akcija i evropskih prvenstava za mlade na kojima je košarkaška Crna Gora uvijek postizala zapažene rezultate i bila svojevrsni feno-
men sa brojem selekcija u “A diviziji s obzirom na malu košarkašku bazu. Mi smo praktično ovoga juna počeli pripreme za evropska prvenstva koja će se desiti na ljeto 2021. godine. Pratićemo aktuelna godišta tokom cijele sezone jer ja pored toga što sam selektor senio ra u Savezu, zajedno sa Dušanom Dubljević, pratim rad i mlađih selekcija. Pokušaćemo da imamo što više okupljanja
kako bi selektori mlađih reprezentativnih selekcija imali mo gućnost da izaberu najbolje. Predstoji nam kamp za mladu reprezentaciju u Tivtu. Zajedno sa kandidatima za mladu, tu će biti i desetak kandidata za seniorsku reprezentaciju. Radi se o mladim igračima koji su započeli seniorski staž i želimo da ih provjerimo i da im damo šansu”, zaključio je Boško Radović.

Dodatni kvalitet pripremama u Kolašinu bilo je prisustvo kompletnog stručnog štaba seniorske reprezentacije. Pionirima, juniorima, ali i svim ljubiteljima sporta u “maloj varoši”, prilično je značilo prisustvo Nikole Pekovića, proslavljenog NBA asa, reprezentativca Crne Gore i sada tim menadžera u stručnom štabu seniora.

“Moram da istaknem da smo imali izvanredne uslove za pripreme. Od smještaja i ishrane u hotelu “Bjanka, preko odličnog ambijenta za trening u Spotskoj dvorani “SC Gorštak” na Lugu. Imali smo i komunikaciju sa rukovodstvom opštine koje je istaklo značaj prisustva košarkaša u gradu i kroz sportsku, ali i kroz turističku prizmu. Ja sam nakon skoro dvije decenije prisustvovao
treninzima mlađih kategorija. Uživao sam na treninzima, bio košarkaški baš ispunjen jer se uvijek prisjetimo i sebe u ovim košarkaškim godinama. Vidio sam da ima “materijala” i da im se treba omogućiti rad sa što više trenažnog kontinuiteta”, kazao je Nikola Peković, tim menadžer u stručnom štabu seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve