Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pilić: Federer igra najljepši, Đoković najbolji tenis

“Novak je najbolji na betonu, Rafa na šljaci, a Federer može da igra gdje hoće. To svi znaju. Evo, ako baš insistirate, Rodžer igra najljepši, a Novak najbolji tenis. Mislim da je tako najbolje reći”, istakao je Pilić

Hrvatski teniski trener Nikola Pilić oduševljen je predstavom koju su pružili Novak Đoković i Rodžer Federer u finalu Vimbldona, a iskusni stručnjak smatra da je to bio jedan od najboljih mečeva u istoriji bijelog sporta.

Foto: Cdm.me

Bilo je to najduže finale u istoriji prestižnog Gren slema i na kraju pobjeda srpskog tenisera sa 13:12 u odlučujućem petom setu.

“Navijao sam za Novaka jer je on bio moj igrač, ali imam veliki respekt za Federera. Mislim da je teško izvesti nekakav zaključak u toj raspravi. Pogledajmo Federera. Čovjek ima 20 grend slemova, najviše sedmica je bio na broju jedan, najviše finala, više titula od konkurenata, a sve to s 37 godina. To je nevjerovatno. S druge strane, kad igra tenis u svojoj šestoj brzini, Đoković je najbolji igrač na svijetu. Kad pogledate njegov međusobni skor sa Nadalom i Federerom, u plusu je s obojicom što je impresivno. Izjednači li se s Federerom po broju titula, onda bismo mogli da govorimo da je najveći u istoriji. Novak ima pet godina manje i ako bude zdrav, mislim da može prestići Rodžera, ali moraćemo za to da pričekamo. Ne bih nekim komentarom želio da povrijedim nijednog iz velike trojke”, kazao je Pilić za Indeks portal i dodao:

“Novak je najbolji na betonu, Rafa na šljaci, a Federer može da igra gdje hoće. To svi znaju. Evo, ako baš insistirate, Rodžer igra najljepši, a Novak najbolji tenis. Mislim da je tako najbolje reći”, istakao je Pilić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve