Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Pike: Pričao sam sa Đokovićem, nadam se da će igrati u Madridu

Španski štoper uporedio je tenis sa fudbalom, svojim, barem još uvijek, primarnim sportom. 

Štoper Barselone Đerar Pike i njegova grupa Kosmos osnovali su, uz pomoć čelnih teniskih ljudi, reorganizovani Dejvis kup, čiji debi je ove sezone.

Foto: Mirror.co.uk

Pike je pričao o odnosu sa Novakom Đokoviće, predsjednikom Saveza tenisera i igračem koji još uvijek nije potvrdio da će se naći u Madridu, na završnici Dejvis kupa na koju se Srbija plasirala pobjedom nad Uzbekistanom.

“Sve zavisi od njega. Upoznali smo se u Londonu 2016, a posljednji put kad smo se sreli bilo je tokom Završnog mastersa u novembru. Kao predsjednik Saveza igrača morao sam da se suočim sa njim. Rekao sam mu da ATP i ITF moraju da sarađuju kako bi stvorili velike turnire kao što bi Dejvis kup trebalo da bude. Postoji još vremena i nadam se da će igrati”, rekao je Pike u intervjuu za špansku “Marku”.

Španski štoper uporedio je tenis sa fudbalom, svojim, barem još uvijek, primarnim sportom.

“To su dva kompleksna sporta. Tenis ima ATP i ITF, a fudbal ima UEFA, FIFA, Fudbalske saveze… Moje mišljenje je da u tenisu igrači imaju više prava i glasa u borbi za neke stvari. Ali, distrakcije i interesi postoje u oba sporta”, kazao je Pike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve