Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Petrović: Zvezda je navodno platila Ciboni da odustane od Evrolige

Zagrepčani su 2014. na završnom turniru ABA lige u Beogradu, pobijedili Zvezdu u polufinalu, a kasnije preko Cedevite osvojili trofej. Međutim, region je u Evroligi predstavljao beogradski klub, dok je tada saopšteno da je Cibona odustala od takmičenja zbog finansijskih problema

Hrvatski trener Aleksandar Petrović je kazao da ima informacije da je Crvena zvezda prije šest godina platila Ciboni, kako bi igrala u Evroligi.

Petrović, Foto: Mundodeportivo.com

Zagrepčani su 2014. na završnom turniru ABA lige u Beogradu, pobijedili Zvezdu u polufinalu, a kasnije preko Cedevite osvojili trofej.

Međutim, region je u Evroligi predstavljao beogradski klub, dok je tada saopšteno da je Cibona odustala od takmičenja zbog finansijskih problema.

Petrović je rekao da od tada Zvezda i Cibona imaju odlične uslove.

“Taj odnos počinje u godini kada je Cibona osvojila ABA ligu, pobjedom na Zvezdom u polufinalu, a onda i nad Cedevitom u Beogradu. Cibona je dobila garancije da će biti obezbijeđena finansijska sredstva za učešće u Evroligi, a na kraju od toga nije bilo ništa. U elitno društvo je otišla Zvezda. Ne želim da rizikujem bilo kakvu tužbu, pa ću iskoristiti ono što su me naučili moji advokati. Kada želiš da kažeš nešto sporno, uvijek naglasi navodno prije toga. Navodno, Cibona je za odustanak od Evrolige bila finansijski pokrivena”, ispričao je bivši selektor Hrvatske u podkastu “SuperSportske”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve