Petrović: Više smo sakrili od Crne Gore

Brazil je na utakmici protiv Crne Gore u Lionu nastupio bez trojice košarkaša, dok je “crvenima” falio najbolji igrač, Nikola Vučević

Selektor brazilske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović smatra da je u susretu sa Crnom Gorom (80:69), na turniru u Lionu, obavio bolji posao od Zvezdana Mitrovića u skrivanju karata pred međusobni okršaj na Mundobasketu u Kini.

Petrović, Foto: Cdm.me

Brazil je na toj utakmici nastupio bez trojice košarkaša, dok je “crvenima” falio najbolji igrač, Nikola Vučević.

“U Lionu smo odigrali pet jako dobrih poluvremena na tri utakmice. Sredili smo Argentinu, a onda i Crnu Goru. Njima nije igrao Vučević, ali igrali su u paru Todorović i Dubljević, pa je koncept ostao isti, dok mi nismo imali Barbosu, Varežaoa i Markinjosa na toj utakmici, pa ako ćemo i o skrivanju, mi smo toga više sakrili”, rekao je hrvatski stručnjak.

Meč Crne Gore i Brazila zakazan je za 5. septembar.

Petrović ima zanimljivo viđenje glavnih pretedenata na najviši plasman.

“Vrhunske evropske reprezentacije, a tu mislim na Srbiju i Francusku su favoriti u odnosu na SAD! Kažem, mislim da će Ameri imati velikih problema. Mislim da nemaju duboku ekipu, ali opet, ponavljam i to, treba pričekati. Svi se sada bave skautingom. Evo, Kanada je razbila Novi Zeland s 40 razlike, što govori o tome kako Novi Zeland ima problema u igri. Ali, treba pričekati”, rekao je Petrović.

Komentari

avatar