Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Petrović pred Dečić: Finale prije finala

Petrović je u posljednjih pola godine prešao put od lijevog krila preko napadača do desnog krila – i u pobjedama protiv Arsenala (4:0) i Jedinstva (3:0) je postigao tri gola

Prvo kolo nacionalnog Kupa i odmah – derbi – repriza prošlogodišnjeg finala u kome je Budućnost osvojila četvrti trofej masovnijeg takmičenja.

“Plavi” sjutra u Tuzima, u okviru 1/8 finala Kupa Crne Gore, gostuju Dečiću u 19.00 sati i bolji iz tog duela će se plasirati u četvrtfinale, jer je na programu samo jedna utakmica.

“Finale prije finala”, poručio je 25-godišnji krilni napadač podgoričkog kluba Zoran Petrović, koji izuzetno cijeni rivala…

“Smatram da smo Dečić i mi dvije najbolje ekipe u prvenstvu, a protivnik ima mnogo dobrih pojedinaca – i u odbrani i u napadu – koje mi jako dobro znamo. Dečić je u svim linijama tima kvalitetan, čeka nas težak meč, ali daćemo sve od sebe da prođemo dalje”.

Putnik među osam najboljih će biti riješen na Tuškom polju – da li je jedna utakmica prednost ili mana?

“Da igramo pod Goricom, pred našim navijačima, to bi sigurno bila naša prednost. Ipak, igramo u Tuzima, znamo da nas čeka teško gostovanje, ali isto tako znamo šta treba da radimo kako bismo prošli dalje. Moramo da budemo, kao i do sada – od kada je došao šef stručnog štaba Miodrag Džudović – disciplinovani i da ispoštujemo svoje zadatke koje unaprijed znamo”, poručio je Petrović.

Ulog u Tuzima je veliki, u pitanju je ostanak u Kup takmičenju, pa je negdje normalno da bude određenih kalkulacija…

“Sigurno da u početku mora doći do nekog odmjeravanja protivnika, bez nekog srljanja jer 90 minuta u Tuzima nije lako igrati. Međutim, imamo svoje adute koje ćemo – nadam se – iskoristiti”.

Petrović je u posljednjih pola godine prešao put od lijevog krila preko napadača do desnog krila – i u pobjedama protiv Arsenala (4:0) i Jedinstva (3:0) je postigao tri gola.

“Vratio sam se na poziciju na kojoj sam igrao kao tinejdžer”, govori nekadašnji mladi reprezentativac, koji na terenu u posljednjih pola godine djeluje sve bolje i bolje…

“Na sve u napadu se lako naviknem, povratak na prvobitnu poziciju mi prija, a slučajno ili ne i golovi su počeli da dolaze. Mislim da to sve izgleda jako dobro, ali ću se truditi da bude bolje”.

Budućnost je na posljednjih pet prvenstvenih mečeva upisao četiri pobjede i remi, samopouzdanje iz treninga u trening raste…

“Mislim da možemo još bolje. Tek je prošlo pet utakmica od kada je novi šef sa nama, polako ulazimo u njegov ritam, prihvatamo ono što zahtijeva od nas i mislim da će tek biti bolje”, rekao je Zoran Petrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve