Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Petrovac čeka Podgoricu: Mirnoća na tabeli prednost domaćina

Nebo-plavi u stopu prate zonu Evrope, a novi napredak na tabeli mogli bi da ostvare pobjedom protiv rivala koji je pretposljednji u prvoligaškom karavanu

Reprezentativna pauza je prošla, klupski fudbal vraća se na scenu – 11. kolo Telekom 1. CFL otvaraju Petrovac i Podgorica, utakmicom pod Malim brdom, večeras od 18 časova.

”Nebo-plavi” u stopu prate zonu Evrope, a novi napredak na tabeli mogli bi da ostvare pobjedom protiv rivala koji je pretposljednji u prvoligaškom karavanu.

– Prijala nam je pauza, vjerujem i Podgorici. Oni su dobra, kvalitetna ekipa, sigurno bolja od onoga što pokazuju rezultati. Pretpostavljam da su se konsolidovali i da će tražiti pozitivan epilog. Ipak, igramo na svom terenu i pobjeda je nešto što se nameće. Zavisi kako će se meč odvijati, može se desiti da nam odgovara i bod, ali uradićemo sve da uzmemo sva tri, rekao je krilni napadač Petar Vukčević.

Podgoricu vodi Nenad Vukčević, koji je donedavno bio šef stručnog štaba Petrovca.

Selektirao je tim sa primorja, ostavio tamo trag, zna sve igrače i prilike pod Malim brdom.

– Neće biti tajni. Crnogorska liga je takva da se svi poznajemo međusobno. Smatram da nas protivnik neće iznenaditi. Gledamo sebe. Momentum je na našoj strani i nastojaćemo to da iskoristimo, dodao je iskusni ofanzivac.

Što bi moglo da presudi?

– Možda psihologija. Podgorica je pri dnu tabele, nije otvorila sezonu kako je željela i u duel sa nama ulazi pod imperativom. Oni moraju da se vade, dok smo mi rasterećeniji, zadovoljni postignutim nakon 10. kola, odgovorio je Vukčević.

”Nebo-plavi” su peti, sa 15 bodova, dva manje od recimo drugoplasirane Iskre.

Krasi ih otvoren fudbal. Završavali su utakmice sa četiri, pet, pa i sedam golova.

Konkretno – prošli duel sa Podgoricom na “DG areni” okončan je pobjedom gostiju (3:1).

– Pobijedili smo u Lješkopolju, ali to ne mora ništa da znači, Ovo je novi meč u kojem moramo da pokažemo pravi pristup, izvučemo najbolje iz sebe. Bilo bi lijepo da ponovimo sličan epilog, poručio je Vukčević, koji dodaje:

– Igramo dopadljiv fudbal. Bilo je dosta nastupa sa velikim brojem golova. Davali smo ih, ali i primali. Radili smo na tome da nađemo balans. Plan je da pozadi budemo čvršći, a naprijed efikasni. Defanzivci treba da imaju veću pomoć od nas ofanzivaca. Iza nas je napornih desetak dana rada. Osvježili smo se, ali i podigli nivo spreme. Nadamo se novom uspjehu, ističe 34-godišnji Vukčević.

Petrovac će nastupiti bez korpuletnog golgetera Aleksandra Vujačića koji ima kartone.

Prekinuti lošu seriju

Podgorica je sezonu otvorila istorijskim nastupom u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali je onda uslijedilo sivilo. Lješkopoljci su novu sezonu na domaćoj sceni otvorili ispod očekivanja – 10 kola i samo pet bodova, učinak je koji je najmlađeg prvoligaša zakucao za donji dio.

Podgorica je u posljednja četiri kola osvojila samo bod, a protiv Petrovca svi u klubu nadaju se da je vrijeme za prekid loše serije, ali i da će konačno dobre partije ispratiti i rezultati…

– Imali smo dosta vremena da se spremimo za nove obaveze. Vrijedno smo radili tokom pauze i sigurno da ćemo dati sve od seve da dođemo do pobjede, koja nam zaista treba. Potrebni su nam bodovi, svjesni smo toga svi i zato ćemo biti vrlo motivisani. Nijesmo krenuli očekivano, ali mislim da imamo kvaltet da se borimo za nešto više. Činjenica je da smo počeli da igramo bolje, ali to nije ispratio rezultat. Nadam se da će ovog puta doći i rezultat i da možemo protiv Petrovca otvoriti pozitivan niz, iako smo svjesni da je Petrovac veoma neugodan i kvalitetan tim, naglasio je Halil Muharemović, ofanzivac Podgorice.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve