Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Perunović osvojila četiri zlatne medalje na prvenstvu CG: Zalet za ono pravo

Takmičenje u Baru nakon duge pauze potvrda je da to nije poremetilo Slađanu, koja ima jasne ciljeve

Kada je crnogorska atletika u pitanju epitet kraljice u kraljici sportova bez dileme već duže vrijeme nosi Slađana Perunović.

Perunović, Foto: Reprezentacija.me

Deset godina zaredom bila je najbolja atletičarka naše zemlje, a kao vlasnica 19 državnih rekorda, od čega 14 seniorskih u isto toliko disciplina, to definitivno potrvđuje. Da je članica Nikšića u sjajnoj formi i da je spremna da napada novu olimpijsku normu pokazalo je i prvenstvo Crne Gore, na kojem je Perunović osvojila čak četiri zlatne medalje – na 800 metara (2:22,34), na 1.500 metara (5:18,94), na 3.000 metara (10:54,64) i na 5.000 metara (19:42,04).

“Moja glavna disciplina je maraton, a često u pripremi za nastup u maratonu prijavim se za takmičenje u nekoj disciplini poput 3.000 ili 5.000 metara. Postoje i discipline koje sam trčala jednom i uspjela da ostvarim crnogorski rekord. Uvijek, na bilo kojem takmičenju, u kojoj god disciplini da nastupam imam isti cilj, a to je da oborim rekord. Uvijek tome težim”, ističe Slađana Perunović.
Dobra forma

Takmičenje u Baru nakon duge pauze potvrda je da to nije poremetilo Slađanu, koja ima jasne ciljeve.

“Bilo je jako teško u početku organizovati pripreme i biti u treningu zbog mjera koje su bile na snazi. Onda su se određena takmičenja odlagala, ali to me nije poremetilo. Imala sam jasan cilj, a to je da u svim disciplinama u kojim nastupam ostvarim što bolji rezultat. Naravno, vjerovala sam da mogu biti šampionka u sve četiri discipline i drago mi je da sam u tome uspjela”, naglasila je sjajna Nikšićanka.

Trčala i 100 km

Članica Atletskog kluba Nikšić seniorska je prvakinja Crne Gore i rekorderka u disiplinama na 800m, 1.000m, 1.500m, 3.000m, 5.000m, 10.000m, 3.000m (stipl čez), 5.000m (cesta), 30km, polumaraton, maraton i ultramaraton (100km), te na 1.500m i 3.000m u dvorani. Interesantno je da je šampionka Crne Gore na 100 km postala sa samo 17 godina.

“Tada se ultramaraton održavao 100 kilometara. To sam doživljavala kao izazov, a iako sam bila svjesna da je to jako zahtjevno bila sam odlučna da i to probam, kako bih postala prva Crnogorka koja je uspjela da odradi i tu disciplinu. Sjećam se da sam nakon toga bila kao ,,pregažena“, ali sam već naredne godine još jednom istrčala tu dionicu”, objašnjava najidržljivija Crnogorka, koja je tim podvigom ušla u istoriju naše atletike.

Napad na Tokio

Kada su u pitanju Olimpijske igre, Slađana, koja je bila učesnik Igara u Londonu (2012) i Rio de Žaneiru (2016. godine), uvjerena je da će biti i dio najveće smotre u Tokiju.

“Norme su jako visoke i sve je teže stići do Igara. Ali, moj san je da ponovo predstavljam Crnu Goru na Olimpijskim igrama. Vjerujem da to mogu i sigurno je da ću uraditi sve da to ispunim”, podvukla je Perunović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve