Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Perović: U Ukrajini se nećemo povlačiti

,,Plavi” u revanšu moraju da pobijede tri razlike ili dva, ali sa makar četiri pogotka u mreži domaćina (4:2, 5:3…). Ne bi sigurno imali ništa protiv ni 3:1, pa odlaska u produžetke

Budućnost je ambiciozno ušla u evropsku priču ovog ljeta, na prvom koraku dvostrukim trijumfom eliminisala Narvu Trans (2:0, 4:1) i vjerovala da će i u dvomeču sa ukrajinskom Zarjom imati što da pokaže.

Foto: FK Budućnost

Međutim, ukrajinski tim je u prvom duelu, prije dvije noći pod Goricom, pokazao da je put do Lige Evrope preveliki izazov za ,,plave”, koji su se namjerili na boljeg rivala, ali i razočarali taktikom, stavom i energijom.

Napadač Mihailo Perović saglasan je da imaju mnogo toga da zamjere sebi, s tim što navodi i neke druge okolnosti.

“Dobra su ekipa, to smo znali od starta, igraju u jačoj ligi, imaju bolje pojedince, kontinuitet jačih utakmica. Svaki meč im je u rangu evropskog, a za nas je to sve novo, kvalitet crnogorske lige je slabiji… Prošli smo Narvu Trans, ali ona nije taktički ni pojedinačno toliko dobra, Zarja je nešto totalno drugačije”, objašnjava Perović.

Trener Branko Brnović promijenio je taktiku za duel sa ukrajinskim timom. Odustao je od ofanzive, pa je njegov tim uglavnom bio na svojoj polovini terena.

Plan da se ,,osjeti” protivnik, pa nametne svoj stil nije prošao.

“I formacija u kojoj oni igraju bila je nešto novo za nas, iskreno ja sam se prvi put susreo sa tim da jedna ekipa igra bez krila. Gajimo napadački stil igre, ali tri-četiri dana pred utakmicu morali smo da vježbamo kako da se postavimo defanzivno. Nije nam baš najbolje išlo. Zarja je imala dominaciju tokom prvog poluvremena, a mi naše šanse nijesmo iskoristili”, konstatuje Perović.

Beskrvnu Budućnost u drugom poluvremenu zamijenila je Budućnost odlučna da pokaže zube. Djelimično je uspjela u tome jer je preko Perovića stigla do pogotka, ali je nade u bolji ishod meča ugasio treći gol gostiju.

“U drugom poluvremenu, kada smo se vratili našoj formaciji, izgledalo je mnogo bolje. Možda nijesmo ni tada napadali, ali znali smo tačno gdje ko stoji, gdje treba da se kreće i koga da pokrije. Poslije primljenog gola Zarja je pala psihološki, možda i fizički, i imali smo prevlast i dominaciju 10-15 minuta. Imao sam i šansu za izjednačenje, da je bilo 2:2 ko zna što bi se desilo, kao i da nijesmo primili pogodak u 82. minutu. Imali bismo veće šanse, što ne znači da ih sada nemamo i da nećemo ići na pobjedu narednog četvrtka. Sigurno se nećemo predati”, ne napušta optimizam Perovića.

,,Plavi” u revanšu moraju da pobijede tri razlike ili dva, ali sa makar četiri pogotka u mreži domaćina (4:2, 5:3…). Ne bi sigurno imali ništa protiv ni 3:1, pa odlaska u produžetke.

Sve to, ipak, ne djeluje toliko realno, iako će se u tim vratiti Ivanović i Grbić.

“Stekli smo iskustvo iz prvog meča, tako da se u Ukrajini nećemo povlačiti i ići ćemo da damo golova koliko je potrebno za prolaz. Ponavljam, nećemo biti defanzivni, igraćemo napadački, pa kud puklo da puklo”, poruka je Mihaila Perovića.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve