Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Perišić objavio spisak za elitnu rundu

Rivali Crne Gore na turniru biće selekcije Islanda, Škotske i Velsa

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore u nedjelju počeće pripreme za nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Goran Perišić za turnir u Velsu računa na 22 igrača.

Na spisku su golmani – Ivan Božinović (Grbalj), Ognjen Milović (Kom);

odbrana: Tomislav Turović (Zeta), Bodin Tomašević, Lazar Maraš, Zarija Kumburović (Budućnost), Aleksa Karadžić (Iskra), Bojan Damjanović (Sutjeska), Andrija Pupović (Rudar), Miloš Vračar (Podgorica) i Lazar Šekularac (Jedinstvo);

vezni red: Stefan Đukanović (Budućnost), Andrija Bulatović (Kom), Filip Perović (Iskra), Danilo Vukanić, Vasilije Adžić, Marko Perović, Andrej Camaj (Budućnost), Pavle Pićurić i Danilo Ćetković (Sutjeska);

napad: Marko Tadić (Partizan, Srbija) i Ivan Šoć (Zeta).

Rivali Crne Gore na turniru biće selekcije Islanda, Škotske i Velsa.

Plasman na završni turnir u Mađarskoj izboriće osam prvoplasiranih, kao i sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

“Očekujem mnogo od turnira u Velsu. Dosta truda i rada smo uložili prošle godine i zaslužili smo da budu tu, u eliti. To se sada zaboravlja, okrećemo se utakmicama sa Islandom, Škotskom i Velsom, koje predstavljaju tri stepenice do istorijskog uspjeha. Imamo generaciju koja obećava, dosta vremena smo proveli zajedno i dosadašnji rezultati pokazuju da smo na pravom putu”, kazao je Perišić.

Crna Gora će na startu, 22. marta, igrati sa Islandom, tri dana kasnije rival je Škotska, dok je 28. marta na programu duel sa Velsom.

“Očekuju nas tri veoma teške utakmice, a mislim da je prva najvažnija na ovakvim turnirima. Odgledali smo dosta utakmica svih protivnika, gotovo svakodnevno radimo analize. Sve tri ekipe su fizički veoma jake, to je njihov najveći kvalitet. Mi moramo biti smireni i koncentrisani, moramo svesti greške na minimum”, zaključio je Perišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve