Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Peres o Mbapeu: To nije isti čovjek, viđen je nevjerovatan politički pritisak

''Predsjednik Francuske i gradonačelnik Pariza su počeli da ga opsjedaju i govore mu da ne smije otići iz Pariza i Francuske. Ne mogu da zamislim da kod nas španski kraj radi tako nešto''

Kilijan Mbape je na kraju ostao u Pari Sen Žermenu, iako se dugo vjerovalo da ide u Real Madrid.

Prvi čovjek Reala Florentino Peres je sada u intervjuu za Ćiringito pričao o svemu što se dešavalo između Mbapea, klubova, čak je pomenuo i predsjednika Francuske Emanuela Makrona…

“Mbapeov san je bio da igra za Real i to mi je više puta rekao. Očajnički je htio da dođe kod nas još prošle godine. Nakon toga mi je stalno ponavljao kako želi samo Real. I onda se sve odjednom promijenilo. Mislim da je to zbog nezamislivog političkog pritiska pod kojim je bio Mbape”, rekao je Peres.

“Predsjednik Francuske i gradonačelnik Pariza su počeli da ga opsjedaju i govore mu da ne smije otići iz Pariza i Francuske. Ne mogu da zamislim da kod nas španski kraj radi tako nešto”.

I Mbape se mijenjao kako je vrijeme odmicalo.

“Rekao je da neće učestvovati u aktivnostima za sponzore Reala koji nisu i njegovi privatni sponzori. To me šokiralo, jer nikada niko u istoriji ovog kluba to nije tražio i niti bi to dobio. Svaka čast Mbapeu, ali on je valjda umislio da je pjevačka ili glumačka zvijezda, a svi oko njega u ovom klubu prateći bend ili statisti. Međutim, ovo je Real Madrid. Nisam mogao da vjerujem kada sam vidio šta traži od nas i rekao sam sebi: “Ovo nije onaj moj Mbape”, dodao je Peres.

“Ovaj Mbape kojeg gledamo i slušamo u posljednje vrijeme nije onaj isti kojeg sam znao ranije. Ovom kakav je sada i želim da ostane u Pari Sen Žermenu. Ja želim onog kakav je bio ranije i koji je ostao u mojim snovima”.

Mbapeu vrata Reala nisu zatvorena, ali…

“Ovog Mbapea, koji odbija da radit zajedničke akcije sa timom, ne želim”, jasan je Peres.

Real je prije nekoliko dana za 100 miliona eura doveo vezistu Monaka Orelijena Čuamenija.

“Čuameni mi je rekao da je u posljedni tren dobio sjajnu ponudu PSŽ-a i poruku da ne ide u Real, nego tamo. To je od njega tražio Mbape, ali on mu je rekao ne”, zaključio je Peres.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve