Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Peković i Lukšić kandidati za predsjednika KSCG

Na Skupštini KSCG pravo glasa ima 85 delegata iz 65 klubova.

Kandidati za mjesto predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore, na izbornoj Skupštini 16. juna, biće aktuelni predsjedni Nikola Peković i bivši predsjednik Igor Lukšić.

Do  kraja konkurisanja za prvog čovjeka KSCG (koji je istekao sinoć), Lukšića su predložila 23 kluba, a proslavljenog crnogorskog reprezentativca, Pekovića deset, koliko je bilo i dovoljno da se uđe u trku za predsjednika saveza.

Na Skupštini KSCG pravo glasa ima 85 delegata iz 65 klubova.

Obojica kandidata za predsjednika iza sebe imajiu bogat CV, a obojica su već i bili na čelu košarkaške organizacije.

Lukšić je bio predsjendik KSCG veoma kratko, od marta 2010. do februara 2011. godine, odnosno između prvog odlaska Veselina Barovića i dolaska Mila Đukanovića na čelo Saveza.

Bio je poslanik DPS-a, ministar finansija, predsjednik Vlade od 2010. do 2012. godine, zamjenik premijera, te ministar spoljnih poslova i evropskih integracija u Đukanovićevoj vladi od 2012. do 2016. U dva navrata je bio i na čelu KK Mornar. Trenutno je vanredni profesor na Univerzitetu Donja Gorica.

Peković je izabran za predsjednika na Skupštini 24. maja 2021. godine, kada je naslijedio Barovića. Iako se tada mislilo da je Peković dobio puni, četvorogodišnji mandat, zakazivanjem izborne Skupštine iz KSCG je objašnjeno da, ipak, nije tako, odnosno da je Pekoviću istekla druga polovina mandata, koji je nasljedio od Barovića, koji se povukao prije isteka mandata, koji je trajao od januara 2019. godine.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve