Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Peković: Bilo je turbulencija, ali je jesen bila uspješna za Podgoricu

Nekadašnji selektor omladinaca u prvom ''mandatu'' najavio je da će njegova priča sa Lješkopoljcima biti uspješna

Fudbaleri Podgorice imali su početak sezone iz snova – sedam utakmica, četiri pobjede, tri remija uz samo tri primljena gola lansirali su najmlađeg prvoligaša na lidersku poziciju.

Nakon toga došlo je do pada – šest utakmica Lješkopoljci nijesu znali za trijumf, ali nakon dvije serije (pozitivne i negativne) Podgorica je u finišu polusezone uspjela da napravi iskorak i na kraju bude, ipak u samom vrhu. Četvrto mjesto, sa samo tri boda manje od Sutjeske i četiri od drugoplasiranog Dečića, najava je da Podgorica s razlogom sanja Evropu…

– Kada se sve sabere i oduzme mislim da je ovo bila uspješna polusezona. Bilo je turbulencija, dobrih i loših stvari, ali činjenica je da smo imali priliku da dosta toga naučimo iz grešaka, kazao je Milorad Peković, trener Podgorice.

Nekadašnji selektor omladinaca u prvom ”mandatu” najavio je da će njegova priča sa Lješkopoljcima biti uspješna.

– Imali smo perfektan start. Iznenadili smo mnoge, možda i sebe, a onda je došao period kada nijesmo djelovali loše, ali smo imali rezultatsku krizu. Očigledno smo morali i kroz to da prođemo, naglasio je Peković.

Sve do 4. oktobra Podgorica je bila enigma za sve – Sutjeska je slavila sa 3:0, a upravo taj poraz ostavi je pomiješane emocije kod Pekovića, kojem je to bio prvi neuspjeh u ulozi trenera Lješkopoljaca…

– Taj prvi poraz je ostao u nekom posebnom sjećanju. Prekinuli smo sjajan niz, a osim toga do tada smo primili tri gola, a u tom meču čak tri. Mislim da po prikazanom to nije bio realan rezultat, ali jasno da se i to moralo dogoditi, dodao je mladi stručnjak.

Sa druge strane, Podgorica ima dvije ubjedljive pobjede protiv vodećih timova – savladana je Budućnost 4:0 i u Tuzima Dečić 3:0.

– To je već nešto posebno. Ti rezultati pokazali su našu sigurnost, kvalitet i činjenicu da možemo mnogo. Bilo je oscilacija, ali te utakmice su dokaz da moramo uvijek biti na maksimumu i u svaki meč ulaziti sa takvim pristupom. Dobili smo ubjedljivo Budućnost i Dečić, izgubili neke možda i projektovane bodove protiv Petrovca, Rudara ili Titograda, iskren je Peković.

Kao kruna polusezone Podgorica može biti ponosna jer ima čak tri ,,A” reprezentativca – Anđelka Jovanovića, Šaletu Kordić i Marka Vukčevića.

– Podgorica je najmlađi prvoligaš i činjenica da sada imamo tri seniorska reprezentativca je zaista za ponos svih. Sve zacrtano smo odradili, naš plan je bio da na polusezoni budemo blizu konkurencije i da možemo biti u priči za Evropu. Uspjeli smo u tome, iako je uz malo sreće Podgorica mogla da osvoji još neki bod, ali svakako možemo biti zadovoljni, a ako smo u tom periodu afirmisali neke nove klince, onda je to svakako dodatni razlog za zadovoljstvo, podvukao je Milorad Peković.

Milorad Peković zakazao je prozivku igrača za 11. januar, kada će Podgorica krenuti sa priprema za drugi dio sezone.

– Okupićemo se 11. januara, a do tada ćemo nastojati da napravimo određene promjene. Treba da riješimo status nekih igrača, nadamo se i pojačanjima, mada za sada nema nekih noviteta, sve je na nivou interesovanja, još je rano za neke konkretne stvari, naglasio je Peković.

Milorad Peković dolaskom na kormilo Podgorice odlučio se za hrabar potez – na poziciji golmana, do tada standardnog Jasmina Agovića, naslijedio je 17-godišnji Nikola Ivezić, koji je branio na svih 19 utakmica.

– Stav kluba je bio da se da šansa mlađim igračima. Tokom polusezone 7 – 8 igrača je debitovalo za prvi tim, a šansu je dobio Ivezić, koji je, iako je jako mlad, pokazao da ima kvalitet. Očekivano je za njegove godine da ima oscilacije, ali zadovoljni smo njegovim nastupima, važno je da skuplja iskustvo i naravno da je to jako pozitivno, jasan je Peković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve