Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Pejović zadovoljan polusezonom: Jesen nas obavezuje da na proljeće budemo još bolji

Lješkopoljci su jesenas bili jedno od najprijatnijih iznenađenja na domaćoj sceni polusezonu su završili na petom mjestu, a ostvarili su i plasman u polufinale Kupa. Podgorica je u prvenstvu bliža Evropi, nego borbi za opstanak

Prije svih, fudbaleri Podgorice počeli su pripreme za proljećnu polusezonu. Tim iz Lješkopolja trenira od 8. januara, a trener Vojislav Pejović zadovoljan je na startu.

Pejović, Foto: Radio Crne Gore

“Momci su se pridržavali programa koji su dobili tokom zimske pauze, a to nam olakšava rad i zamisli koje imamo. Tek je početak, ali sve ide kako treba. Igrači se dobro osjećaju, zadržali su kondiciju, uželjeli se fudbala, nema povreda. Priključili smo šest naših omladinaca, kojima želimo da damo šansu. Proći će jače pripreme, a mi ćemo vidjeti koliko se na njih može računati u ovom trenutku. Vjerujem da smo na pravom putu”, rekao je Pejović.

Za sada nema dolazaka, ali ima odlazak. “DG arenu” je napustio štoper Jasmin Mećinović sa kojim je klub sporazumno raskinuo saradnju.

“Mećinović je uglavnom bio rezerva i sa njim smo se razišli. Svi ostali su tu. Niko još nije došao, ali tražimo osvježenja na pozicijama centralnog i lijevog beka. Kontaktirali smo neke igrače, a narednih dana ćemo znati na čemu smo”, dodao je Pejović.

Podgorica neće nigdje putovati na pripreme…

“Nema potrebe. Kod kuće imamo odlično uslove za rad i to ćemo maksimalno koristiti. Zakazali smo nekoliko kontrolnih utakmica kroz koje ćemo brusiti formu i iskristalisati ekipu. Prvo ćemo odmjeriti snage sa Adrijom sa kojom igramo sjutra, a 18. januara se sastajemo sa Titogradom, potom slijede ostale provjere. Očekujem da u svakom smislu budemo spremni za prvo proljećno kolo”, poručio je strateg debitanta u elitnom rangu.

Lješkopoljci su jesenas bili jedno od najprijatnijih iznenađenja na domaćoj sceni polusezonu su završili na petom mjestu, a ostvarili su i plasman u polufinale Kupa. Podgorica je u prvenstvu bliža Evropi, nego borbi za opstanak.

“Za klub koji se prvi put takmiči u najvišem rangu, moramo da budemo zadovoljni učinkom. Ostaje žal za nekim utakmicama, mogli smo da imamo neki bod više, možda i da budemo bolje plasirani, ali treba biti realan i čvrsto na zemlji. Sve što smo ostvarili jesenas, još nas više obavezuje pred proljeće. Pokušaćemo da igramo bolje. Daleko smo dogurali u Kupu, ali na tome ne želimo da stanemo. Borićemo se koga god da izvučemo u polufinalu. Čekaju nas obaveze na dva fronta, a zato moramo i da pojačamo kadar”, zaključio je Pejović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve