Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pejović: Trijumf u Podgorici važan korak ka Tokiju

Nikšićanka koja je dva puta bila učesnica Olimpijskih igrača, koja je četiri puta na Igrama malih zemalja Evrope osvajala odličja, a deset godina zaredom bila je najbolja atletičarka naše zemlje, vlasnica je 19 državnih rekorda, od čega 14 seniorskih u isto toliko disciplina, pa s pravom nosi epitet atletske kraljice Crne Gore…Da je u dobroj formi potvrdio je i 27. Podgorički maraton, gdje je Slađana pobjedom stigla do 100 olimpijskih bodova

Slađana Pejović (eks Perunović) dvije decenije nema pravu konkurenciju u Crnoj Gori, dominira i na srednjim i na dugim prugrama, a kada se pomene maraton – jedna je od simbola najteže atletske discipline u regionu.

Nikšićanka koja je dva puta bila učesnica Olimpijskih igrača, koja je četiri puta na Igrama malih zemalja Evrope osvajala odličja, a deset godina zaredom bila je najbolja atletičarka naše zemlje, vlasnica je 19 državnih rekorda, od čega 14 seniorskih u isto toliko disciplina, pa s pravom nosi epitet atletske kraljice Crne Gore…Da je u dobroj formi potvrdio je i 27. Podgorički maraton, gdje je Slađana pobjedom stigla do 100 olimpijskih bodova.

“Moja glavna disciplina je maraton, a često u pripremi za nastup u maratonu prijavim se za takmičenje u nekoj disciplini poput 3.000 ili 5.000 metara. Ali zbog specifične situacije u posljednje vrijeme nije bilo lako spremiti se za maraton. Nije bilo takmičenja ili trka, kako bi napravila uvertiru, teško je bilo organizovati sve, jer sam treninge odrađivala samo u Nikšiću. Ali imala sam jasan cilj da dođem do pobjede, a najviše zbog bodova koji mnogo znače za sticanje norme”,  ističe Slađana Pejović.

Članica Atletskog kluba Nikšić seniorska je prvakinja Crne Gore i rekorderka u disiplinama na 800 m, 1.000 m, 1.500 m, 3.000 m, 5.000 m, 10.000 m, 3.000 m (stipl čez), 5.000 m (cesta), 30 km, polumaraton, maraton i ultramaraton (100 km), te na 1.500 m i 3.000 m u dvorani. Interesantno je da je šampionka Crne Gore na 100 km postala sa samo 17 godina…

A baš na stazi gdje je trijumfovala na 100 kilometara, ovog vikenda slavila je u trci na 42 kilometara i 195 metara.

“Tada se ultramaraton održavao na 100 kilometara. To sam doživljavala kao izazov, a iako sam bila svjesna da je to jako zahtjevno bila sam odlučna da i to probam, kako bih postala prva Crnogorka koja je uspjela da odradi i tu disciplinu. Sjećam se da sam nakon toga bila kao ,,pregažena”, ali sam već naredne godine još jednom istrčala tu dionicu. Toga sam se sjetila baš kada sam izašla na stazu. Naravno, nadala sam se da mi neće baš biti kao tada kada sam trčala 100 kilometara”, objašnjava najidržljivija Crnogorka, koja je tim podvigom ušla u istoriju naše atletike.

Slađana je odmah nakon nastupa na Podgoričkom maratonu krenula ka Tokiju. Osvojenih 100 bodova znače mnogo za sticanje norme.

“Uveliko se spremam za nove izazove. Sada je po novim pravilima izuzetno teško stići do norme. Vidjećemo kako će se sve odvijati, nadam se da će biti takmičenja i da ću nastaviti da skupljam bodove, jer želim da nastavim niz i da još jednom predstavljam Crnu Goru na Igrama”, kategorična je Pejović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve