Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pejović spušta loptu: Nema euforije, čeka nas još dosta posla

Čini se da je Podgorica nikad bliža situaciji da dođe do evropske zone i prije utakmica Kupa, ali iskusni strateg Vojislav Pejović ne želi da njegovi izabranici “polete”

Podgorica se ne šali! Najmlađi prvoligaš krupnim koracima gazi ka vrhu. Lješkopoljci su davno pretekli Titograd, koji je jurio Evropu, brejkom u Pljevljima i Rudar, pa ih od četvrtog mjesta, na kojem je Zeta, dijeli samo tri boda.

Pejović, Foto: Radio Crne Gore

Čini se da je Podgorica nikad bliža situaciji da dođe do evropske zone i prije utakmica Kupa, ali iskusni strateg Vojislav Pejović ne želi da njegovi izabranici “polete”.

“Polako, ima još dosta”, uporno je ponavljao Vojislav Pejović.

“Prije početka šampionata sam rekao bitno je da pravimo klub, da se organizaciono dižemo, da za ovaj tim treba vremena, dosta je igrača koji u svojim ranijim klubovima nijesu imali neke značajnije uloge i treba sve to uklopiti. Mislim da imamo tim koji ima potencijala, ali nam treba vremena. Svaki bod je bitan, ali ono što je primarno jeste da ispunimo svoj zacrtani cilj, a to je opstanak. Već sada smo blizu toga, ali nema opuštanja”, dodao je Pejović.

Kada je u pitanju Evropa ka kojoj Podgorica korača, šef stručnog štaba jasno poručuje.

“Vidjećemo šta će biti, ali sigurno da ćemo ukoliko se ukaže šansa da napadnemo Evropu kroz prvenstvo ili Kup znati da je iskoristimo. Međutim, ne treba nam euforija, moramo da radimo, da nastavimo sa kvalitetnim radom, a svakako da nas očekuje još dosta posla”, kategoričan je Pejović.

Ali, činjenica je da je Podgorica napravila veliki brejk u Pljevljima. Pobjegla je Titogradu, koji je sada u opasnoj zoni na devet bodova, ostala na svega tri boda u odnosu na Zetu.

“Protiv Iskre u prošlom kolu odigrali smo dobar meč, nijesmo iskoristili nekoliko situacija, mogu reći četiri zicera, ali sada nam se to vratilo protiv Rudara. Nije lako igrati u Pljevljima, Rudar je veoma neugodan, tako da je ovo za nas sigurno velika i važna pobjeda. Od početka smo dobro ušli u utakmicu, kontrolisali igru, bili bolji rival, gol za vođstvo je dodatno unio sigurnost igračima, tako da smo meč uveli u neki svoj ritam i rutinski došli do trijumfa”, objasnio je Pejović.

Podgorica, poslije lidera, ekipe Budućnosti, ima najbolju odbranu (23 primljena gola na 25 utakmica), a upravo to je adut najmlađeg prvoligaša.

“Igramo čvrsto, borbeno i sa dosta discipline u igri, a pokazalo se da nas karakteriše posebno taj defanzivni blok. Imamo najviše remija, tako da nijesmo lak rival za nikoga”, kaže nekadašnji trener Mladosti, Dečića, Mornara, Crvene stijene i Budućnosti.

Već u nedjelju Podgorica ima priliku da napravi još jedan progres – Lješkopoljci gostuju Zeti.

“Sigurno da taj meč može dati određene smjernice, ali nemamo pritisak, naš cilj je jasan. Potrebno je stvarati klub, da bi u narednom periodu došli do pozicije da se borimo za nešto veliko. Ali, idemo od utakmice do utakmice, bez obzira ko je rival, sa istim ciljem, tako da ćemo i na ,,Trešnjici“ pokušati da napravimo dobar rezultat”, podvukao je Vojislav Pejović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve