Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Pečat na iznenađujuću pobjedu u Beogradu SC Derbi stavlja u Podgorici

Izabranici Andreja Žakelja brane prednost iz Beograda,, kada su senzacionalno pobijedili Partizan, mogu već sjutra veče da viziraju pasoše za put u Ljubljanu i mečeve protiv Cedevita Olimpije.

Sa ekstremno skupim ulaznicama, najjeftinije 20 eura, teško da će dvorana SC “Morača” biti ispunjena do posljednjeg mjesta, čak što više, prije će biti skromno popunjena ta revanš utakmicu četvrtfinala plej-ofa Adfmiralbet ABA lige SC Derbi – Partizan.

Izabranici Andreja Žakelja brane prednost iz Beograda, kada su senzacionalno pobijedili Partizan, mogu već sjutra veče da viziraju pasoše za put u Ljubljanu i mečeve protiv Cedevita Olimpije.

Ipak, Partizan je tim koji svakog rivala u Evropi može da pobijedi u gostima, ali i više puta uzastopno, što su na svojoj koži ove sezone osjetili i najbolji evropski klubovi, pa ni SC Derbi ne smije ni da pomisli kako je trijumfom u Beogradu veliki rival bačen na koljena.

Trener Žakelj je svjestan da na revanš u Podgorici Partizan ne dolazi sa prihvatanjem unaprijed napisanog scenarija po željama podgoričkog tima.

“Utakmica koja slijedi je bitnija za Partizan. Oni će biti agresivniji – vidjeli su naše mane, vidjeli su gdje smo najtanji. Rasterećeni smo. Probaćemo da ih iznenadimo, da pokušamo taktički nešto da promijenimo, ali nema puno vremena ni stvari koje možemo da napravimo. Bitno nam je da smo energetski spremni, fokusirani. Pokušaćemo da što duže budemo konkurentni u skoku. U tom segmentu igre smo dominirali u prvom meču. Nadamo se pozitivnoj utakmici”, poručio je Andrej Žakelj.

Senzacija iz Beograda se rijetko viđa, ali je viđena više puta na ovim prostorima, pogotovo kada su mečevi plej-ofa u pitanju. Stariji ljubitelji košarke sjećaju se kako je kaznena ekspedicija Cibone dvije godine zaredom ostajala bez titule, iako je u ligi gotovo sve rivale pobjeđivala sa 20 i više poena razlike.

“Niko nije očekivao pobjedu nad Partizanom, iskreno ni mi. Nadali smo se da možemo da pružimo dobar otpor, a na kraju smo zasluženo slavili. Još jednom čestitam momcima na borbi i na fokusu. Spremamo se za drugu utakmicu – odmorili smo se i probaćemo da barem energetski ponovimo izdanje iz Beograda”, rekao je u najavi meča Žakelj.

Partizan je nakon iscrpljujućih mečeva protiv Reala, u kojima je prokockana velika prednost od 2:0, i prilika da se ode na fajnal for u kaunas energetski i psihološki pao, štoje bilo i za očekivati, ali ranjeni vuk je najopasniji.

Partizan je favorit i u “Morači”, a ako pobijedi, ekipa Željka Obradovića će produžiti ovu seriju. U suprotnom, sezonu će završiti 18. maja što je malo ko očekivao Partizan priliku za popravni više nema.

“Znamo da je pred nama utakmica koja znači biti ili ne biti. Moramo da se spremimo i vratimo seriju u Beograd. Da bismo to uradili, potrebno je da igramo na daleko boljem nivou u odnosu na prvi meč. Bolje energetski, bolje motivaciono i daleko pametnije. Sve to je potrebno ukoliko mislimo da dođemo do pobjede”, poručio je Obradović u najavi meča.

limo da dođemo do pobjede”, poručio je Obradović u najavi meča.

Partizan je u ABA ligi prvi put ove godine poraže, upravo od SC Derbija, pošto su u regionalnoj ligi posljednji put pognute glave naustili parket još u decembru kada ih je u Ljubljani savladala Cedevita Olimpija.

Šokantn utakmica u dvorani”Aleksandar Nikolić” sigurno je ostavila trag na samopouzdanje tima, ali ga i dodatno otrijeznila pred revanš u Podgorici.

“Svjesni smo situacije i onoga što je potrebno da uradimo u Podgorici. Plan utakmice je spreman i mi moramo ostati koncentrisani da ga sprovedemo do kraja. Igramo utakmicu plej-ofa u kojoj je ulog sve ili ništa. Nema potrebe da pričamo o bilo čemu drugom ili bilo kakvoj dodatnoj motivaciji kada je ovakva situacija. Moramo biti na najvišem mogućem nivou u svakom trenutku od sada pa sve do kraja sezone”, istakao je Ledej.

Druga utakmica četvrtfinala plej-ofa Admiralbet ABA lige SC Derbi – Partizan igra se sjutra ceče u dvorani SC “Morača” sa početkom u 19 časova. Ukoliko pobijedi SC Derbi plasiraće se u polufinale, gdje ga čeka Cedevita Olimpija, a ako slavi Partizan igraće se majstorica u Beogradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve