Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević vjeruje u mladi tim: Dok god ima nade, borićemo se

Podgoričke rukometašice, motivisane pobjedom iz posljednjeg kola polusezone nad vicešampionom Brestom, očekuje duel u Mađarskoj sa FTC-om

Rukometašice Budućnosti su radno ispratile 2021, a radno će i ući u 2022. godinu. Bukvalno bez predaha ”plave” će osmog januara sačekati nova, prva obaveza u Ligi šampiona.

Podgoričke rukometašice, motivisane pobjedom iz posljednjeg kola polusezone nad vicešampionom Brestom, očekuje duel u Mađarskoj sa FTC-om,

– Poslije Svjetskog prvenstva u Španiji kratko smo odmorile i vratile se obavezama jer nas brzo čeka nastavak Lige šampiona. Krenule smo u mini pripreme, nadam se da ćemo biti spremne i odigrati dobro kao i kod kuće. U posljednjem meču u 2021. smo uspjele da se podignemo, ostvarile smo veliku pobjedu i dokazale da možemo. Ipak je ovo novi tim, uz to i podmlađen i realno nam je trebalo vremena stvari da posložimo. Svjesne smo bile od početka da preko noći se ništa ne gradi, tako smo i krenule u priču. Nadam se da ćemo nastaviti istim putem, a motiva nam ne fali – kazala je Ivona Pavićević.

Upravo su podgoričke rukometašice sa FTC-om kod kuće pokazala dobre, nove stvari u igri.

– Bile smo na nivou, malo je falilo da iznenadimo favorita. Znamo i da je u gostima uvijek teže igrati, a FTC je snažan tim što je pokazao kroz prvih osam utakmica u našoj grupi.

Budućnost ima male šanse da dođe do šestog mjesta (u konkurenciji osam ekipa) koje vodi u narednu fazu i čeka rasplet u grupi A. ”Plave” imaju dva boda kao i Podravka, a šesta Borusija pet više. Ali postoje ambicije da se napadne šesto mjesto. Znaju,

takođe, Bojana Popović i djevojke, da su prve dvije šanse, upravo u mečevima sa hrvatskim i njemačkim timom, ispuštene u uvodnim kolima.

– Dok god ima nade borićemo se. Želja nije upitna, nećemo se predavati. Imamo dobar osjećaj, dobro radimo, polako gradimo igru, možda nas i malo sreća pogleda.

Crnogorska reprezentativka imala je vrlo dobru klupsku polusezonu, a odlična je bila na Svjetskom prvenstvu. Dočekala je svojih pet minuta. Bila je strpljiva nakon duge pauze.

– Ispunjena sam. Imala sam cilj, a mislim da sam iskoristila šansu i to nakon duge pauze. Svjesna sam da uvijek mogu bolje i radiću dalje koliko god bude potrebno da pomognem ekipi i reprezentaciji. Dugo sam čekala sve ovo i sada sam svjesna da se rad i ogromno strpljenje isplatilo – istakla je Pavićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve