Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pavićević uoči crnogorskog derbija: Budućnost favorit, neka pobijedi bolji

Barani će ugostiti aktuelnog prvaka naše države u utakmici 9. kola regionalnog takmičenja

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević ističe da je Budućnost favorit u predstojećem crnogorskom derbiju u okviru ABA lige.

Pavićević, Foto: KK Mornar

Barani će ugostiti aktuelnog prvaka naše države u utakmici 9. kola regionalnog takmičenja.

“Za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, potpuno isto kao da igramo protiv Partizana, Zvezde, Krke ili Primorske. Kažu, ovo je crnogorski derbi i to je istina, radi se o jedinom derbiju u crnogorskom sportu već godinama i ima svoju draž. Meni je drago da to sportsko rivalstvo postoji i lijepo je da se tradicija nastavi i podigne na još veći nivo”, rekao je Pavićević i dodao:

“Gledajući tabelu i rezultate, normalno je da je Budućnost, u ovom trenutku, favorit. To je ekipa sastavljena od provjerenih igrača. Sad su se pojačani sa novim igračem, njihove su ambicije najveće i tu ne treba ništa više dodati”.

Dodaje strateg Barana da je uigranost ekipe i dalje problem, ali da je tim kadar da pobijedi svakog u regionu,

“Imamo problema sa formom, kao i malih zdrastvenih problema, ali nisam trener koji to stavlja u prvi plan. Dolazi nam ekipa koja je vodeća na tabeli, koja je u seriji dobrih rezultata i sa velikim samopouzdanjem. Ali, i mi imamo svoje adute. Važno je da igrači daju sve od sebe. Nadamo se da će biti dobra košarkaška predstava u lijepoj atmosferi kao što je uvijek u Baru. Očekujem da pružimo svoj maksimim, a neka pobijedi bolji”, kaže Pavićević.

Sead Šehović je do ovog ljeta branio boje Budućnosti.

“Sigurno je da nas očekuje teška utakmica.Oni su lideri na tabeli i u jako dobroj formi. Međutim, dolaze kod nas, a u „Topolici“ je tradiciomačno težek meč za njih. Očekujem da i mi malo dignemo formu pred domaćom publikom i suprotstavimo se Budućnosti na pravi način. Kažem opet, neće biti lako, ali naša obaveza je da damo sve od sebe i da pokušamo da ih savladamo”, rekao je Šehović.

Subotnja utakmica između Mornara i Budućnosti Voli u dvorani “Topolica” počinje u 20 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve