Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pavićević: Sudije su nas iskasapile protiv Budućnosti, to više nikad neću dozvoliti

Kako je Pavićević rekao, sačekao je da se završi plej of, da bi se oglasio u javnosti.

Predsjednik Mornara Đorđije Pavićević smatra da je njegov tim oštećen u polufinalnim mečevima ABA lige protiv Budućnosti Voli.

Kako je rekao, sačekao je da se završi plej of, da bi se oglasio u javnosti.

– Budite sigurni da više nikad neću dozvoliti da nam sudije određuju domete u ABA ligi i postavljaju granice dokle je dovoljno da se Mornar prostre. U prvom meču plej-ofa u Podgorici sudijska trojka Javor, Oberknežević i Jovčić nas je „iskasapila“. U jednom momentu u trećoj četvrtini odnos ličnih grešaka bio je 10 prema 26! To je i logično jer je svima poznato da smo mi ekipa koja svoju igru bazira na tvrdoj odbrani. Nismo pravili napadačku nego odbrambenu ekipu, sa željom da pobjeđujemo čvrstom odbranom, nikako napadom. U rovovskoj borbi je budućnost košarke, a ne u atraktivnim potezima i poenima. Naravno, ironičan sam, rekao je Pavićević, koji je potom prokomentarisao suđenje iz druge utakmice:

– Drugi meč u Baru razlikuje se od svih odigranih u ovogodišnjem plej-ofu. To je jedina utakmica u kojem je sudijska trojka, bolje reći dvojka, zaštitila gostujuću ekipu tako da domaća nije bila u mogućnosti da odigra kako zna i eventualno izbori majstoricu. Odlučili su da sude ravnopravno, na štetu domaćina – paradoksalna formulacija ali je tako bilo. Prvi i jedini put u ovom plej-ofu. I o ovoj utakmici odnos faulova dovoljno govori. Da ne budem pogrešno shvaćen – ničim ne umanjujem pobjedu Budućnosti, ali da smo imali korektno suđenje i ta utakmica bi, kao i sve ostale ove sezone između dva naša kluba, bila do kraja neizvjesna, to je sigurno.

Potvrdio je i da je Džejkob Pulen napustio Mornar.

– Tačno je, sa Pulenom smo raskinuli ugovor iako je važio još jednu sezonu. Uz sve uvažavanje njegovih igračkih i drugih kvaliteta i onoga što je dao za Mornar, nećemo nikome dozvoliti da se ponaša mimo utvrđenih regula, ni na treninzima ni na utakmicama. Bez obzira o kome se radi, u Mornaru mora da se poštuje red. Očekujemo poštovanje igrača prema klubu makar onoliko koliko klub poštuje njih. Uostalom, svoj odnos prema igračima klub je pokazao u finišu prošle sezone, prekinute zbog korone. Dva-tri mjeseca nisu igrali, a sve pinadležnosti su uredno primili. Nikoga nećemo držati preko volje da odrađuje posao za koji je plaćen. Takođe smo dali dozvolu Nidamu da poslije kupa ide kući. Korektna, mirna i radna atmosfera u klubu nema alternativu, pa i po cijenu rezultata.

Najavljuje da će Mornar i u sljedećoj sezoni imati kvalitetan tim.

– Napravićemo konkurentnu ekipu i u narednoj sezoni. Dovešćemo jednog od najvećih talenata u regionu Lovra Gnjidića. Naš je zadatak da učinimo sve da se njegov talenat ovdje izbrusi kako bi u dogledno vrijeme došao na nivo koji mu svi prognoziraju, NBA igrača. Sredinom jula zatvorićemo igrački spisak za narednu sezonu. Nećemo žuriti sa potpisivanjem ugovora. Biće veoma zanimljivih imena. Obavićemo razgovor i sa svim igračima koji su sada u našem sastavu. Poslije tih razgovora znaće se okosnica ekipe, zaključio je predsjednik Mornara Đorđije Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve