Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Proradio je inat u nama, još ćemo se pojačati da bi bili prvi u ABA ligi

Pavićević je ove sezone bio član Predsjedništva ABA lige, a u saopštenju od utorka jasno je poručio da će se u predsjedničkom mandatu zalagati za sređivanje pravila u ABA ligi

Bar je u ponedjeljak doživio jedan od najvećih šokova u posljednje vrijeme. Evrokup je saopštio listu ekipa koji će igrati naredne sezone, a među njima nije bilo Mornara.

Pavićević, Foto: Barskiportal.com

Ovakva odluka čelnika drugog po jačini evropskog takmičenja naišla je na veliko nezadovoljstvo Barana koji su na terenu izborili četvrto mjesto u ABA ligi, ali umjesto njih u Evrokup ide Cedevita.

Prvi čovjek Mornara sjutradan se oglasio saopštenjem i najavio tužbu, a za Dnevne novine pričao je o cijeloj toj situaciji, kakvi su dalji koraci, ali i poslao poruku konkurentima za narednu sezonu. U cijeloj ludnici zbog odluke, ponos Bara” je na društvenim mrežama najavio bombu u vidu novog pojačanja.

“Biće još dva pojačanja… Proradio je inat u nama, pa ćemo naredne sezone svima pokazati da možemo da budemo prvi. A, ja ono što obećam uvijek ispunim”, poručio je Pavićević.

Nakon što je najavio tužbu, alfa i omega “mornara” obavio je dva formalna razgovora sa predstavnicima Evrokupa koji su pokušali da spuste loptu.

“Rekli su nam da smo mi prvi na listi čekanja ako neko od klubova odustane. Postoji neka varijanta, jer dva kluba su na spisku i LŠ i EK, pa ostaje da se vidi šta će tu biti”, rekao je Pavićević, ali onda istakao:

“Ja time nisam zadovoljan. To je trebalo da čeka Cedevita Olimpija, a ne Mornar. Zahtijevao sam od Evrokupa da nam pošalje sve o sistemu po kojem su odredili ko će igrati. Pokušali su da nam objasne da su gledali tabelu, ali kada smo im približili format u ABA ligi, kao da su uvidjeli grešku”.

Od tužbe Pavićević sigurno neće odustati, već su napravljeni prvi koraci.

“Angažovali smo tri najbolja advokata u Evropi, možda i svijetu, kada je riječ o ovakvim stvarima Izraelca, Amerikanca i Francuza. Imena ćemo objaviti kada pokrenemo tužbu. Od ABA lige ćemo zahtijevati svu dokumentaciju i komunikaciju sa Evroligom, sve hronološki, da bi uvidjeli ko je odgovoran za ovu cijelu situaciju u kojoj smo se našli”, jasan je naš sagovornik.

Pavićević je ove sezone bio član Predsjedništva ABA lige, a u saopštenju od utorka jasno je poručio da će se u predsjedničkom mandatu zalagati za sređivanje pravila u ABA ligi.

“Ako neko ranije ne pokrene ova pitanja, kada budem predsjednik zalagaću se da se svi detalji regulišu jasnim pravilima. Bodovanje, tabela, plasman u evropska takmičenja, šta se dešava u trenutku prekida, kako se ovo ne bi ponavljalo. Svi prethodni predsjednici su doprinijeli da se u ABA ligi ovo dešava. To će možda biti i jedan od zahtjeva Mornara pred narednu sezonu, kako više ne bi bilo lobiranja”, izričit je Pavićević.

Mornar je oba puta savladao Cedevitu Olimpiju prethodne sezone, bio je u prednosti, držao četvrto mjesto, ali je tim iz Ljubljane dobio prednost. Iako je na terenu podbacio.

“Da nijesmo na terenu obezbijedili mjesto u Evrokupu ne bi se ni prijavljivali. Cedevita Olimpija je neuspjeh na terenu nadomjestila ovakvim plasmanom. Smišljeno su glasali da se sezona ne nastavi, a kasnije je stiglo ovo. Ali dobro, na njihov obraz. Pokazali su svoje pravo lice u ovoj situaciji. Da je bilo obrnuto, Mornar sigurno ne bi igrao, već bi čekao neku specijalnu pozivnicu”, iskren je Pavićević.

Na kraju, pitali smo Pavićevića da li postoji mogućnost da se Mornar prijavi za Fibina takmičenja, kako ne bi u potpunosti ostali bez evropskih mečeva za sezonu u kojoj će biti velikih ulaganja.

“FIBA je već napravila raspored kvalifikacija za Ligu šampiona, bilo bi sada neozbiljno sa naše strane da ih ‘pritisnemo’ da igramo. Ponavljam po ko zna koji put, da nijesmo izborili mjesto u Evrokupu ne bi čekali, već bi se prijavili za Fibina takmičenja”, poentirao je Đorđije Pavićević.

Zanimljivi dani su ispred Mornara. Da li će se otvoriti mjesto za Evrokup ili će cijeli slučaj otići na sud ostaje da se vidi…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve