Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pavićević: Poraz od Budućnosti nije kiks

Mornar je u prvoj polovini meča sveo Budućnost na 36 poena, ali je u drugom poluvremenu posustao, jer je ubacio svega 20 poena, manje nego pojedinačno u prvoj i drugoj četvrtini (po 21), pa je poraz (73:62) bio neminovan

Odlično prvo poluvrijeme bilo je nedovoljno za pobjedu protiv jednog od favorita za najviši plasman u ABA ligi.

Mornar je u prvoj polovini meča sveo Budućnost na 36 poena, ali je u drugom poluvremenu posustao, jer je ubacio svega 20 poena, manje nego pojedinačno u prvoj i drugoj četvrtini (po 21), pa je poraz (73:62) bio neminovan.

Posebno zbog 14 izgubljenih lopti, od čega osam u trećoj četvrtini, u kojoj je Budućnost preokrenula i vođstvo nije ispuštala do kraja.

Sa skorom 7-10, Mornar nije ispao iz trke za plej-of, iako je jasno da će ta trka biti teška, pošto glavni konkurenti, Igokea i Mega imaju dvije, odnosno jednu pobjedu više…

– Poraz od Budućnosti nije kiks, objektivno, što se tiče borbe za plej-of. Da smo pobijedili, bili bismo u velikom plusu. Sa FMP-om smo već odigrali oba meča, ali sa ostalima treba da igramo, još uvijek šanse držimo u svojim rukama. Da bismo uspjeli da se plasiramo u plej-of treba nam neka pobjeda u gostima protiv direktnih konkurenata, Igokee i Mege. Idemo kolo po kolo, i nećemo se predavati do posljednjeg, dok god budemo imali šansu, pokušaćemo da je iskoristimo. Ima još dosta da se igra. Ali ako se ove sezone i ne plasiramo u plej-of, neće biti nikakva tragedija, jer smo svjesno ušli u rekonstrukciju tima, kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornaru je u meču protiv Budućnosti nedostajao bolji učinak najboljeg strijelca Vladimira Mihailovića (pet poena).

– Vlado je takav tip igrača. Od prevelike želje da odigra što je moguće bolje, možda je sagorio. Ali ja nijesam trener koji mijenja mišljenje na osnovu jedne utakmice. Kad se odlučim za nekog igrača, on zna da ima kredit kod mene. Ne mogu ja sad oduzeti Vladu ono što on najbolje radi. Protiv Budućnosti nije mogao ništa da pogodi, ali to se dešava Majklu Džordanu, a ne Vladu Mihailoviću. Ništa neobično. A mi nemamo toliko dugačak roster da ako on ne odigra da će neko drugi to da nadomjesti. Nažalost, nijesmo imali mnogo raspoloženih igrača u drugom poluvremenu, i to nas je koštalo, dodaje Pavićević.

Trener Mornara je pohvalio učinak mladog Balše Živanovića, koji je u prvom poluvremenu, dok je mijenjao Nemanju Gordića, ubacio 11 poena.

– Skrenuo je pažnju na sebe i na dobrom je putu da izraste u jednog dobrog igrača. U preostalom dijelu sezone će, sigurno, dobijati tu minutažu, ali mora da je zasluži. On je svojim radom i odnosom zaslužio šansu mnogo ranije, ali smo imali taj katastrofalan početak sezone sa 0-6. A sa mladim igračima morate biti obazrivi – nekad ga sagorite ako ga prije vremena ”gurnete u vatru”, a to može da se desi i ako mu kasnije date šansu. Međutim, ja sam imao plan da od prvog kola dobije određenu minutažu, vremenom sve više, ali smo krenuli, kako smo krenuli, pa nijesam htio da bacam teret na mladog igrača koji do tada nije imao nijednu utakmicu u ABA ligi. Pokušao sam da ga zaštitim, a sada je na dobrom putu da dobijemo dobrog igrača, zaključio je Pavićević, uz napomenu da će biti mnogo zadovoljniji ako do kraja sezone dobije mladog Živanovića i po cijenu plasmana u plej-of.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve