Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Ponosan sam, mislim da smo opravdali pozivnicu Evrokupa

Plasmanom u Top16 fazu Evrokupa, Mornar je napravio najveći rezultat na evropskoj sceni u klupskoj istoriji

Trener Mornara Mihailo Pavićević čestitao je Andori na pobjedi (89:61) u 6. kolu grupe H, Top 16 faze Evrokupa.

“Andora je zaista zaslužila pobjedu, od prve sekunde je bila mnogo više agresivna u odnosu na nas. Mi nismo mogli da nađemo odgovor na njihovu agresivnu odbranu”, rekao je Pavićević.

Plasmanom u Top16 fazu Evrokupa, Mornar je napravio najveći rezultat na evropskoj sceni u klupskoj istoriji.

“Imali smo zaista sjajnu sezonu u Evrokupu. Hvala bordu Evrokupa na pozivnici. Mislim da smo je opravdali. Plasirali smo se u Top16 fazu, a onda smo je počeli velikom pobjedom u gostima protiv Gran Kanarije.Međutim, nakon toga nas sreća nije poslužila. Zbog povreda smo izgubili dva najbolja igrača, Pulena i Vajtheda, i u takvim okolnostima nijesmo mogli da uradimo ništa više. Međutim, ja sam ponosan na moje igrače, na to kako su igrali u Evrokupu”, dodao je Pavićević.

Trener Andore Ibon Navaro kazao je da je njegova ekipa ozbiljno u denazivi pristupila utakmici sa Mornarom.

“Kontrolisali smo Nidama i Gordića, tu je počinjala naša odbrana.Znali smo da su oni opasni u prvim sekundama napada. Intenzitet naše odbrane nam je omogućio da kontrolišemo ritam utakmice. U drugoj četvrtini je izgledalo da smo uspirili ritam malo, zbog zonske odbrane.Ali, postigli smo 21 poena, iz reketa i vani, mislim da je to bio dobar balans. Treću četvrtinu nismo počeli kako smo htjeli, napravili smo neke greške u odbrani, ali smo nakon toga kontrolisali utakmicu. Srećan sam, jer su nekad ove vrste mečeva teška da se igraju. Generalno, imali smo dobru Top16 fazu”, rekao je Navaro.

Mornar je Top 16 fazu takmičenja završio sa pobjedom i pet poraza.

U prvoj fazi Evrokupa je upisao po pet pobjeda i poraza i izborio prolaz dalje.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve