Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Podjela na lake i teške protivnike je besmislena

Barani u drugoj rundi ABA lige dočekuju hrvatskog predstavnika i imaju lijepu priliku da potvrde gostujući trijumf nad Zadrom prošlog petka

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević izjavio je da utakmicu protiv Cibone doživljava na isti način kao što je to slučaj s timovima kao što su Crvena zvezda, Budućnost i Partizan.

Pavićević, Foto: Pobjeda.me

Barani u drugoj rundi ABA lige dočekuju hrvatskog predstavnika i imaju lijepu priliku da potvrde gostujući trijumf nad Zadrom prošlog petka.

“Sve vrijeme insistiram kod svojih igrača da ne dijelimo protivnike na lake i teške, jer je i ove sezone takva podjela besmislena. Cibona je napravila roster oslanjajući se na domaće, mlade, igrače koji igraju sa velikom energijom. Ne smijemo dozvoliti da tu energiju pretoče na teren. Traži se pristup kao na ove dvije posljednje utakmice, dakle u punom mentalnom i fizičkom kapacitetu. Svi znamo da je u ABA ligi bilo kakav kiks teško nadoknaditi, valja biti krajnje oprezan, pošto je, kao što kaže poslovica, bolje spriječiti nego liječiti“, kazao je Pavićević.

Cibona je na startu ABA lige upisala težak poraz od Crvene zvezde, ali to neće zavarati Barane.

„Ne zavarava nas težak poraz Cibone na startu. U meč moramo ući kao i u svaki drugi: borbeno i maksimalno koncentrisano kako bismo od početka nametnuli svoj ritam i odigrali mirnu utakmiicu“, ističe centar Vukota Pavić.

Mornar i Cibona dosad su odigrali osam međusobnih mečeva, a Barani imaju pozitivan bilans (5-3).

Sjutrašnji meč u Topoloci počeće u 18 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve