Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pavićević: Pobjeda neće sama pasti u ruke

Košarkaši Mornara u 15. rundi ABA lige dočekuju Primorsku (21h) u Topolici. Izabranici Mihaila Pavićevića su napravili dobru uvertiru pred duel sa ranjenom ekipom iz Kopra

Tri vezane pobjede, pa dva poraza, ali nada u plej-of i dalje postoji. Međutim, ovo je meč koji moraju riješiti u svoju korist.

Pavićević, Foto: Aba liga

Košarkaši Mornara u 15. rundi ABA lige dočekuju Primorsku (21h) u Topolici. Izabranici Mihaila Pavićevića su napravili dobru uvertiru pred duel sa ranjenom ekipom iz Kopra.

Prvo su ubjedljivo srušili Nižnji Novgorod u Fibinoj Ligi šampiona, a onda su samo dan kasnije u četvrtfinalu Kupa Crne Gore srušili nezgodni Studentski centar. Barani su favoriti protiv slovenačke ekipe, koja ima pobjedu više, ali da se radi o nezgodnom timu vidj elo se u prošlom kolu. Iako bez trenera, te praktično prve petorke Primorska je dugo mučila Budućnosti.

“Primorska je pokazala u mečevima nakon što je ostala bez nekoliko ključnih igrača i trenera da se na nju ozbiljno mora računati. Znate, to je ono pravilo: dok jednom ne mrkne, drugom ne svane. Prostor su dobili igrači koji su imali manju minutažu, igraju rasterećeno, a protiv takvih ekipa je najopasnije igrati”, nema dilemu Pavićević.

Prvi ovosezonski duel pripao je Slovencima, koji su u Kopru bili ubjedljivi (101:83). Međutim, od tada Mornar izgleda dosta bolje. Takođe, da nije sve tako crno u redovima bivšeg šampiona Druge ABA lige potvrdili su dolasci Marka Lukovića i Sterlinga Gibsa.

“Oni su u prvom dijelu obezbijedili opstanak i sad nemaju bilo kakav pritisak. Imali su na nekoliko utakmica skraćeni roster, ali su doveli nove igrače, tako da moramo da priđemo tom duelu isto kao da nam gostuju Partizan ili Zvezda”, ističe Pavićević.

Mornar do kraja sezone ima jasnu računicu. Mora dobijati ovakve mečeve kako bi stigli do mogućnosti da se bore za plasman u doigravanje. Protiv Nižnjeg mornari” su odigrali možda i najbolji meč u sezoni i to je recept za finiš sezone.

“Raduje me igra protiv Nižnjeg u Ligi šampiona i to je recept kako bi trebalo da igramo i protiv Primorske. Ukoliko budemo i blizu nivoa kao protiv ruske ekipe, onda se nadam uspjehu. Ali sve moramo da odradimo na terenu, jer pobjeda nam neće sama pasti u ruke”, podvukao je iskusni stručnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve