Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Nijesmo odustali od top 16 faze FIBA LŠ

Iberostar je osvojio prvo izdanje ovog takmičenja, ponovo ima šampionske ambicije, igra dobro i u španskoj ACB ligi. Barani su u “Topolici” u drugom kolu pružili dostojan otpor u porazu, a sa jasnim usponom forme nadaju se boljem ishodu na gostovanju

Sa četiri uzastopne pobjede u svim takmičenjima, od čega dvije evropske, Mornar će večeras (20:30h) gostovati španskom Iberostar Tenerifeu, na dalekim Kanarskim ostrvima, u FIBA Ligi šampiona.

Pavićević, Foto: KK Mornar

Protivnik je lider grupe C sa učinkom 7-1. Iberostar je osvojio prvo izdanje ovog takmičenja, ponovo ima šampionske ambicije, igra dobro i u španskoj ACB ligi. Barani su u “Topolici” u drugom kolu pružili dostojan otpor u porazu, a sa jasnim usponom forme nadaju se boljem ishodu na gostovanju.

Trenutan skor Mornara u evropskom takmičenju je 2-6, tim Mihaila Pavićevića ima tri trijumfa manje od najbližih rivala koji zauzimaju neku od prve četiri pozicije u grupi, što garantuje plasman u osminu finala.

“Nijesmo odustali od borbe za plasman u Top 16 fazu Lige šampiona, iako smo startovali sa šest uzastopnih poraza. Sve dok postoji nada, borićemo se. Iluzorno je trošiti riječi koliko bi nam značio podvig protiv Tenerifea”, rekao je trener Pavićević.

Mornar će zbog dugog putovanja biti suočen sa nagomilanim umorom, iako je rutinski riješio subotnji duel ABA lige protiv Mege. Sa druge strane biće ekipa koja igra dominantno tranzicionu košarku, gotovo uvijek rješavajući napade u uvodnim sekundama.

“Atmosfera u timu je poslije serije dobrih igara i pobjeda veoma dobra. Uspon forme je evidentan, ali svi znamo da možemo mnogo bolje. Dug je put do Kanarskih ostrva, a duel će biti izvjesno težak sa ekipom Tenerifea koja je apsolutni favorit, ali ne putujemo u Španiju sa bijelom zastavom”, dodao je Pavićević.

Naš vicešampion će nakon ovog gostovanja ući u seriju mečeva na svom terenu, nakon praznične pauze. U Bar će sedmog januara stići Nižnji Novgorod, a 14. januara njemački velikan Bamberg. Tek 21. januara Mornar će imati naredno evropsko gostovanje, u Grčkoj protiv Peristerija. Naredni period je šansa za ekipu da značajno popravi evropski skor, a podvig i trijumf u Španiji bio bi od kapitalnog značaja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve