Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pavićević: Nećemo se odreći ničega, treća zaredom pobjeda u gostima

Šestim trijumfom u posljednjih osam kola, trećim uzastopnim u gostima, Barani su na tabeli pretekli upravo Cibonu, usidrili se na sredini tabele, daleko od opasne zone, u kojoj su bitisali u prvih šest kola, kada su nanizali svih šest poraza

Mornar Barsko zlato je godinu otvorio na najbolji mogući način – ubjedljivom pobjedom u Zagrebu protiv Cibone (82:65), kojom se ekipa Mihaila Pavićevića s kamatom revanširala „cibosima“ za poraz u Baru (87:77), u prvom kolu ABA lige.

Šestim trijumfom u posljednjih osam kola, trećim uzastopnim u gostima, Barani su na tabeli pretekli upravo Cibonu, usidrili se na sredini tabele, daleko od opasne zone, u kojoj su bitisali u prvih šest kola, kada su nanizali svih šest poraza.

Ali, današnji Mornar je bitno drugačiji, sigurniji i bolji od onog sa starta sezone, i nalazi se na samo dvije pobjede od zone plej-ofa, odnosno od šeste pozicije, koju trenutno zauzima Igokea (skor 8-6). S obzirom na loš start, pitanje je da li Mornar može nadoknaditi sve propušteno, ali je na dobrom putu, možda, i da se uključi u bitku za razigravanje za titulu. Posebno ako u naredna tri kola, kod kuće sa Krkom i FMP-om, te u gostima sa Borcem, ostvari maksimalan učinak…

– Iskreno, ove godine nemamo prevelikih ambicija, to će diktirati naše igre. Ali, nećemo se odreći ničega. Sada smo u sigurnoj luci – kaže Pavićević, koji se prisjetio lošeg početka sezone.

– Poslije onog starta 0:6, pravo da vam kažem, i mnoge bolje ekipe od Mornara bi se teško vratile. Mi smo uspjeli da se vratimo i dođemo do ovog rezultata. Poređenja radi, mi smo počeli sa 0-6, a Cibona sa 3-0, i sada smo tu gdje jesmo – dodaje strateg barskog tima.

Mornar je u Zagrebu vodio, praktično, čitavu utakmicu, iako je Cibona, oslabljena neigranjem nekoliko bitnih igrača (Prkačina, Riversa, Gegića), uspijevala u nekoliko navrata da se vraća iz velikog minusa. Ipak, kada su „stegli“ u odbrani, gosti u posljednja tri i po minuta treće četvrtine i prvih šest i po minuta posljednje dionice nijesu dozvolili Ciboni nijedan koš iz igre, pa su parcijalom 17:3 (domaći su sva tri poena upisali sa linije slobodnih bacanja) stigli do nedostižne prednosti od 75:59…

Mornar je protiv Cibone šutirao 50 odsto za tri poena (22-11), a tokom prve tri četvrtine je za dva poena šutirao od 66,7 do 78,6 odsto, ali je taj procenat pokvario u posljednjih 10 minuta, kada je iz reketa šutirao 13-4, da bi na kraju procenat za dva poena bio 52,9 odsto. Ipak, Mornar je u drugom poluvremenu primio samo 21 poen, osam u posljednjoj četvrtini, a na kraju je bio bolji od domaćina u svim

elementima, i najavio još bolje partije u nastavku regionalnog takmičenja. Posebno što je „ponos Bara“ od meča u Zagrebu, konačno, kompletirao redove, jer je zaigrao i američki plej Trej Luis (11 poena, 3-3 za tri, 2-1 za dva, tri asistencije), pa će treneru Pavićeviću biti lakše da snage rasporedi na više igrača, uz činjenicu da će, nakon ispadanja iz Evrope, imati više vremena za pripremu mečeva u ABA ligi.

– Idemo utakmicu po utakmicu, spremamo se, i vidjećemo dokle ćemo dogurati. Ali, više nas nije lako dobiti – zaključio je Mihailo Pavićević.

Meč rekorda u Zagrebu

Mornar je u Zagrebu ostvario nekoliko rekordnih učinaka u dosadašnjem toku sezone u Admiralbet ABA ligi.

Barani su protiv Cibone upisali 21 asistenciju, najviše do sada, pošto su premašili učinak od 20 uspješnih dodavanja na meču sa Zadrom.

Takođe, 13 ukradenih lopti „cibosima“ je rekord sezone u regionalnom takmičenju. Interesantno, prethodni sezonski rekord su ostvarili protiv istog rivala, na meču u Baru, kada su imali 12 ukradenih lopti.

Sa 65 poena, Mornar je izjednačio rekord po broju primljenih poena sa meča kod kuće protiv Splita, kada je rezultat bio skoro identičan onom protiv Cibone (81:65).

Najzad, protiv Cibone je Mornar ostvario i jedan negativan rekord – imao je 16 izgubljenih lopti, najviše od starta sezone.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve