Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Nadu nam niko ne može uzeti

Plave su rasterećene. Mađarice moraju da opravdaju ulogu favorita.

Budućnost i Đer 3. aprila odigraće treći meč u ovogodišnjoj Ligi šampiona. Sedmicu kasnije u Mađarskoj i četvrti u revanšu četvrtfinala elitnog takmičenja.

Mađarski tim dva puta je bio uspješniji od Budućnosti koja će bez Majde Mehmedović dočekati prvog favorita za osvajanje trofeja.

I onako oslabljena ekipa (odsutne zbog oporavka od povreda Tatjana Brnović i Andrea Lekić), moraće da zapne mnogo više kako bi se na najbolji način suprotstavili petostrukom šampionu Evrope.

Znaju dobro i Bojana Popović i igračice koliko je odbrana važan faktor, a u smanjenoj rotaciji, biće potrebna najbolja igra kako bi doskočili norveškim francuskim, danskim i reprezentativkama još nekih država.

– Đer je najveći izazov, a mislim da smo do sada pokazali da imamo odgovor za mnoge stvari. Upravo smo u osmini finala sa FTC-om potvrdili koliko možemo i koliko još ima rezervi u nama. Radujemo se novim duelima, jedva čekamo da počne meč, kazala je Ivona Pavićević, koja će, sada kada je kapitenka odsutna, imati veću odgovornost i minutažu.

”Plave” su rasterećene. Mađarice moraju da opravdaju ulogu favorita.

– Prije svega dobar osjećaj sa reprezentacijom je prenešen na ekipu. Svaka od nas se dobro osjeća, kvalitetno radimo i spremamo se za rivala koji je na svakoj poziciji pokriven sa dvije, do tri vrhunske rukometašice. Možemo da obećamo borbu, a na sebe nećemo dati.

Ivona je poslije godinu počela da trenira sa ekipom, a u januaru je upisala prve minuta u Ligi šampiona.

– Uželjela sam se treninga, utakmica, svega onoga što sport daje. Iza mene je težak period, ali sam što se tiče rukometa uvijek vjerovala u povratak i nadam se da ću šanse koje mi se budu ukazivale znati da iskoristim. Vjerujem u sebe.

Lijevo krilo će i u narednoj sezoni nositi dres Budućnosti.

– Srećna sam što sam produžila saradnju i što ću u narednoj sezoni imati veću odgovornost i minutažu.

Sa klupskog razgovor smo prebacili na reprezentativnu temu. Ivona je bila jedna od rezervi na kvalifikacionom olimpijskom turniru.

– Nijesam bila na terenu, ali sam svim srcem bila uz reprezentaciju. Presrećna sam zbog plasmana na Olimpijske igre. Dokazali smo koliko smo veliki. Nije mala stvar treći put izboriti učešće na Igrama i pobijediti veliku reprezentaciju Norveške. Osjećala sam da možemo do povoljnog rezultata. Vidjelo se u uvodnim minutama u kojem pravcu će da ide igra i rezultat.

Ivona će se boriti za Tokio.

– Boriću se, naravno. Težak period je iza mene, a djevojke su uz mene, što mi znači i daje snagu da se nadam.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve