Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Maksimalno na Cibonu, ne dijelimo rivale na bolje i lošije

Barani imaju čast da večeras u ''Topolici'' protiv Cibone (18 časova) otvore sezonu i u ABA ligi, uz nadu i želju da epilog bude drugačiji od onoga protiv estonskog protivnika u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona

Košarkaši Mornara su sezonu otvorili ubjedljivim porazom u Talinu protiv Kaleva (104:89), kojim su ostali bez šansi da se domognu FIBA Lige šampiona (igranje u Evropi će nastaviti kroz Fibin Evrokup).

Barani imaju čast da večeras u ”Topolici” protiv Cibone (18 časova) otvore sezonu i u ABA ligi, uz nadu i želju da epilog bude drugačiji od onoga protiv estonskog protivnika u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona…

– Uvijek je prva utakmica, u bilo kom takmičenju, teška. Sa posebnim nabojem i adrenalinom kod svih nas i kod igrača. Cibona je, takođe, renovirala tim. Prošle godine se dosta oslanjala na mlade igrače koji su stariji i iskusniji za godinu. Po rezultatima u pripremnom periodu vidi se da su i te kako napredovali. Gosti apsolutno zaslužuju pravi respekt. Ne dijelimo ekipe na bolje i lošije, jer ove sezone loših i nema. Maksimalnom ozbiljnošću i pripremom ulazimo u duel sa Zagrepčanima. Nema tu prevelike filozofije, od svojih košarkaša samo tražim da igraju onako kako treniramo. I ništa drugo. Ako to sprovedemo, biću srećan nezavisno da li ćemo dobiti ili izgubiti – rekao je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

U dosadašnjih 10 susreta u ABA ligi, Barani protiv Zagrepčana vode 7:3, s tim da je Mornar posljednjih pet susreta riješio u svoju korist. Prošle sezone je Mornar u ,,Topolici“ slavio čak sa 109:68, dok je u Zagrebu bilo, takođe, ubjedljivih 92:78. Cibona je samo jednom slavila u Baru, 3. decembra 2017. godine sa 82:78.

– Sa Cibonom će biti teško, znam da su vrlo mladi, vrlo agresivni, puno pritiskaju, tako da mislim da ćemo morati da uložimo mnogo truda da bismo pobijedili. Nijedna utakmica u ABA ligi neće biti laka, a očekujem da će premijerna, biti teška, ali i kvalitetna – kazao je američki bek Kori Dejvis, jedno od ljetošnjih novih lica u renoviranom timu Mornara.

Dejvis, koji je tokom priprema i protiv Kaleva (18 poena) najavio da će biti pravo pojačanje, očekuje da će igrati protiv mnogo dobrih, talentovanih timova u ABA ligi, koje vrijedno treniraju i dobro igraju.

– Ali takođe očekujem i da ćemo dobiti dosta utakmica. Imamo izuzetno talentovan tim koji naporno trenira i radi, zajedno sa fantastičnim trenerom, stručnim štabom i kompletnim osobljem u klubu – dodao je Dejvis.

Trener Mornara Mihailo Pavićević ističe da njegov tim, ukoliko želi pobjedu, mora da odigra mnogo bolje nego nedavno protiv Kaleva, u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.

Trener Mihailo Pavićević je zadovoljan onim što je odrađeno u pripremnom periodu.

– Nikad to za trenera nije dovoljno, ali u ovom trenutku moram biti zadovoljan. Od prvog dana kad smo se okupili pa do sada, sve svoje obaveze igrači su odradili na maksimalno profesionalan način. To je ono što smo tražili od svih njih i kad smo pravili ovu novu ekipu to nam je bio jedini uslov, znači, da smo svi kao jedan, da pravimo pravu, sportsku, radnu atmosferu i mislim da smo na dobrom putu da na tome istrajemo. Na dobrom smo putu i da napravimo igru koja će biti adekvatna uloženom trudu na treninzima – rekao je Pavićević.

Bez obzira što, kako kaže Pavićević, Mornar više nema zvučnih imena to nikako ne znači da će imati slabiji tim nego prošle godine.

– Trenerski posao se i sastoji od toga da napravi najbolji mogući tim od igrača koji su mu na raspolaganju, još ukoliko su ovako dobri i vaspitani momci, onda je milina raditi na tome – zaključio je Pavićević.

Meč u ”Topolici” igra se uz pridržavanje propisanih mjera zaštite od korone, uz maksimalno 100 gledalaca u dvorani.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve