Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Igrači su me iznenadili, odigrali smo sjajnu utakmicu

Barani su se podigli nakon serije loših rezultata, savladali Budućnost Voli 100:92 i došli u situaciju da u direktnom duelu sa Igokeom odlučuju o plasmanu plej-of

Pobjeda u crnogorskom derbiju značajno je popravila atmosferu u taboru Mornara.

Barani su se podigli nakon serije loših rezultata, savladali Budućnost Voli 100:92 i došli u situaciju da u direktnom duelu sa Igokeom odlučuju o plasmanu plej-of.

– Veliki ulog je bio za obje ekipe. Iznenadili su me moji igrači poslije perioda blijedih partija, kako smo odigrali, pogotovo poslije vođstva Budućnosti od 13 razlike. Vratili smo se i odigrali sjajnu utakmicu. Mnogo smo ovakvih mečeva odigrali ove sezone, ali nažalost i mnogo loših, zato smo i došli u ovu situaciju. Biće mi žao ako na kraju ne uspijemo da se plasiramo u plej-of, kao što mi je žao što smo direktno odlučivali o prvom mjestu, ali to je sport, istakao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar ima šansu da ugrabi doigravanje, iako je prije samo nekoliko dana bio daleko od Top 4.

– Ovo nam je veoma bitna pobjeda za samopouzdanje, protiv ekipe koja je došla u sjajnoj formi, poslije 11 pobjeda zaredom u ABA ligi. To samo po sebi govori o kakvom se trijumfu radi. Imamo sedam-osam dana da se spremimo za posljednju utakmicu protiv Igokee, dva prijateljska kluba će igrati za prolaz u polufinale, istakao je Pavićević.

Povrede važnih igrača potput Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda mnogo su uticale na pad forme ekipe iz Bara.

– Da Mornar nije bio baksuz da ostane bez Pulena i Vajtheda, budite sigurni da bi već sada bio prvi na kraju regularnog toka. To sam tada govorio na osnovu igre svog tima i kompletne atmosfere i upoređujući nas sa drugim ekipama. Isto sam tako priznao poslije povrede dvojice najboljih igrača da to više nije ista ekipa, vidite šta za nas znači povratak Pulena na nivo na kojem je bio. Uz njega se razigraju i ostali, to su uloge vođa timova, kazao je strateg Barana.

Mornar ključni meč za plasman u plej-of protiv Igokee igra u Laktašima 27. aprila.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve