Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pavićević: Dres Mornara nosiće samo onaj ko ga zasluži

Crnogorski vicešampion je u nizu od pet poraza, uključujući sva takmičenja, a seriju neuspjeha pokušaće da prekinu protiv ekipe koju dosad nikada nisu savladali (ukupno šesto međusobnih utakmica)

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević izjavio je da njegovu ekipu čeka težak posao protiv Cedevita Olimpije u šestom kolu ABA lige, naglasivši da igrači moraju da preispitaju odnos prema dresu barskog kluba.

Pavićević, Foto: KK Mornar/MEDIA Pro

Crnogorski vicešampion je u nizu od pet poraza, uključujući sva takmičenja, a seriju neuspjeha pokušaće da prekinu protiv ekipe koju dosad nikada nisu savladali (ukupno šesto međusobnih utakmica).

“Cedevita Olimpija je jedna od najjačih ekipa u ligi, po sastavu sa Zvezdom je sigurno najkvalitetnija. O tome svjedoči i njen start u ovogodišnjem prvenstvu. Očekuje nas izuzetno teška utalmica i to iz dva razloga: zbog kvaliteta protivnika i zbog toga što mi nismo u dobrom stanju, što je za mene daleko problematičnije. Daleko smo od dobre igre, od onog što sam očekivao i plainirao. Vrijeme, nažalost, ne popravlja neke očigledne greške, neke navike kod pojedinaca. Pokušaćemo da se zbijemo za ovu utakmicu, ali strpljenje polako ističe. Svi ovi igrači dovedeni su kao zvučna imena i tu svoju prošlost su naplatili. Mene interesuje sadašnjost: ko koliko može da pruži na terenu. Dres Mornara nosiće samo onaj ko ga zasluži odnosom prema igri i borbom na terenu. To će igračima biti prvi i osnovni zadatak u narednim utakmicama”, rekao je Pavićević.

Damir Markota očekuje pobjedu svog tima.

“Mislim da ne bi trebalo previše razmišljati o Cedevita Olimpiji, uz svo poštovanje prema njima za igre u ABA ligi. Sa druge strane, pokazuju i slabost u Evrokupu. Treba isključivo misliti na sebe i svoju igru. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti, pobijediti i zaboraviti ovo što je bilo. Ako hoćemo da postižemo velike stvari, moramo dobijati velike utakmice. Ovo je idealan test za nas: da vidimo gdje smo, šta smo i kako smo. Vjerujem u pobjedu”, rekao je Markota.

Subotnja utakmica između Mornara i Cedevita Olimpije u dvorani „Topolica“ počinje u 18 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve