Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević izjavio je da njegovu ekipu čeka težak posao protiv Cedevita Olimpije u šestom kolu ABA lige, naglasivši da igrači moraju da preispitaju odnos prema dresu barskog kluba.

Pavićević, Foto: KK Mornar/MEDIA Pro

Crnogorski vicešampion je u nizu od pet poraza, uključujući sva takmičenja, a seriju neuspjeha pokušaće da prekinu protiv ekipe koju dosad nikada nisu savladali (ukupno šesto međusobnih utakmica).

“Cedevita Olimpija je jedna od najjačih ekipa u ligi, po sastavu sa Zvezdom je sigurno najkvalitetnija. O tome svjedoči i njen start u ovogodišnjem prvenstvu. Očekuje nas izuzetno teška utalmica i to iz dva razloga: zbog kvaliteta protivnika i zbog toga što mi nismo u dobrom stanju, što je za mene daleko problematičnije. Daleko smo od dobre igre, od onog što sam očekivao i plainirao. Vrijeme, nažalost, ne popravlja neke očigledne greške, neke navike kod pojedinaca. Pokušaćemo da se zbijemo za ovu utakmicu, ali strpljenje polako ističe. Svi ovi igrači dovedeni su kao zvučna imena i tu svoju prošlost su naplatili. Mene interesuje sadašnjost: ko koliko može da pruži na terenu. Dres Mornara nosiće samo onaj ko ga zasluži odnosom prema igri i borbom na terenu. To će igračima biti prvi i osnovni zadatak u narednim utakmicama”, rekao je Pavićević.

Damir Markota očekuje pobjedu svog tima.

“Mislim da ne bi trebalo previše razmišljati o Cedevita Olimpiji, uz svo poštovanje prema njima za igre u ABA ligi. Sa druge strane, pokazuju i slabost u Evrokupu. Treba isključivo misliti na sebe i svoju igru. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti, pobijediti i zaboraviti ovo što je bilo. Ako hoćemo da postižemo velike stvari, moramo dobijati velike utakmice. Ovo je idealan test za nas: da vidimo gdje smo, šta smo i kako smo. Vjerujem u pobjedu”, rekao je Markota.

Subotnja utakmica između Mornara i Cedevita Olimpije u dvorani „Topolica“ počinje u 18 časova.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve