Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Dolazi vrijeme istorijskih crnogorskih derbija

Na prvu loptu, bitniji biće onaj evropski meč naredne srijede. A trener Mornara Mihailo Pavićević je istakao da su oba duela istorijska za našu košarku

Mornar je na korak od Top 16 faze Evrokupa, u usponu forme, sa odličnom partijom u pobjedi 89:78 nad Bulonj Metropolitanom ove sedmice… I to je sjajna uvertira za dva važna meča koji slijede: crnogorski derbi u Podgorici, protiv Budućnost Volija u ABA ligi i Evrokupu.

Pavićević, Foto: KK Mornar

Na prvu loptu, bitniji biće onaj evropski meč naredne srijede. A trener Mornara Mihailo Pavićević je istakao da su oba duela istorijska za našu košarku.

– Ta utakmica iduće srijede u Evrokupu protiv Budućnosti biće istorijska, ali ne samo ta. Prva, u nedjelju takođe u ,,Morači“ u ABA ligi, biće prvi duel crnogorskih timova praktično za vrh ABA lige. Oni su neporaženi, mi imamo taj jedan poraz… Uz Zvezdu i Cedevita Olimpiju mi smo u trci za vrh. Nikad crnogorski derbi nije u toj mjeri i ABA derbi, kao što će biti u nedjelju u ”Morači”, kazao je Pavićević.

Uoči posljednjeg kola Evrokupa, Mornar bi mogao i da priušti poraz u Podgorici u borbi za Top 16, ukoliko Ulm bude poražen od Unikahe.

– Budućnost se već izborila za drugi krug, mi ćemo imati šansu. Sjajno za nas i za crnogorsku košarku, a mi stremimo da budemo dio košarkaške istorije. Ovo je veliki podstrek za crnogorsku košarku. Skoro nevjerovatno zvuči da mala zemlja kao Crna Gora ima dva predstavnika u Top 16 u Evrokupu. To znači, računajući 20 najjačih klubova u Evroligi, da smo među 36 najboljih u Evropi! Budućnost Voli je odavno dio tog društva, a mi stremimo tom društvu, rekao je Pavićević.

Strateg Mornara istakao je kvalitet partije protiv Bulonj Metropolitana. Jedna od najboljih odbrana Evrokupa je ”zatrpana” trojkama, a meč riješen početkom posljednje dionice.

– Prva četvrtina meča me podsjetila na fenomenalne partije sa početka sezone, protiv Unikahe i Breše, kada smo igrali fantastično. Poslije nas je sasjekao korona virus… Ova partija mi pruža nadu, da kada je ekipa kompletna može da igra na vrlo dobrom nivou. Poslije dužeg perioda odigrali smo dvije utakmice u kompletnom sastavu i to se vidi, iako još neki igrači, nakon korna virusa, nijesu na fizičkom nivou, rekao je trener Mornara.

Pavićević očekuje dodatni napor i kvalitet od visokih igrača.

– Tu prije svega mislim na Milka Bjelicu, od kojeg očekujem da pruži doprinos na narednim utakmicama. Iz objektivnih razloga nije trenutno na nivou koji očekujemo, nakon korona virusa, ali vjerujem da će biti bolji, rekao je Pavićević.

Mornar bi u slučaju plasmana u Top 16 fazu Evrokupa početkom naredne godine dobio još šest teških evropskih mečeva… Ali od toga ne bježe u taboru Barana.

– I mi i Ulm smo autsajderi u mečevima koji slijede. Nadam se da će sve biti kako treba, da se sa jednom pobjedom viška u odnosu na Ulm plasiramo. Bio bi to podvig koji će ostati upamćen za naš mali grad i naš klub koji raste u kolektiv koji svi gledaju sa poštovanjem. Ako istrajemo u misiji, da se plasiramo u drugi krug, bio bi to veliki uspijeh. A ako se plasiramo, to ne bi bilo lako za nas, jer igrati na dva fronta je izuzetno naporno. Ipak, daj Bože da ispišemo istoriju, zaključio je Mihailo Pavićević.

Meč Budućnost – Mornar u ABA ligi na programu je u ,,Morači“, u nedjelju, od 19 časova.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve