Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Crna Gora može do iznenađenja, Srbija do medalje

Iz prošle sezone u sastavu tima su ostali Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Vukota Pavić, Marko Mugoša, Ivan Jelenić, Lazar Pavićević. Novi članovi Mornara postali su Damir Markota, Derek Nidam, Džejkob Pulen, Brendis Rajli Ros, Sead Šehović i Milko Bjelica

Tokom ljeta čelnici Mornara u saradnji sa stručnim štabom, napravili su moćan tim koji će u narednu sezonu ući sa velikim ambicijama kako u šampionatu Crne Gore i Kupu, tako u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona.

Pavićević, Foto: KK Mornar

Iz prošle sezone u sastavu tima su ostali Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Vukota Pavić, Marko Mugoša, Ivan Jelenić, Lazar Pavićević. Novi članovi Mornara postali su Damir Markota, Derek Nidam, Džejkob Pulen, Brendis Rajli Ros, Sead Šehović i Milko Bjelica.

U Bar je stigao i Darington Hobson, ali je iz privatnih razloga otišao u Ameriku. Barani nijesu dugo tugovali, nego su reagovali munjevito. Ostavili su u timu Antabiju Volera koji je i prošle sezone nosio dres Mornara, tako da problema sa adapticijom i aklimatizacijom neće biti, kao ni problema sa prihvatanjem zahtjeva trenera Mihaila Pavićevića.

“Za sada sve ide po planu. Rekao sam na početku priprema da možemo da okupimo najbolje igrače na svijetu, ali ako nema pozitivne energije, ako nema timskog duha, porodične atmosphere, onda neće biti ni rezultata. Trenutno je fokus na stvaranju porodične atmosfera i na fizičkoj pripremi tima, odnosno stvaranju baze na kojoj ćemo u periodu koji slijedi graditi ambicije i nastojati da ostvarimo ciljeve”, naglasio je za Sport Klub trener Mornara Mihailo Pavićević.

Sjajni stručnjak pomno će pratiti dešavanja na Mundobasketu, a na pitanje kakve su mogućnosti i šta mogu selekcije Srbije i Crne Gore, Mihailo Pavićević je rekao:

“Crna Gora je samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo ostvarila ogroman uspjeh. Ono što će sigurno biti jedan od aduta selekcije koju vodi Zvezdan Mitrović je ogroman motiv i rasterećenost. Upravo iz te rasterećenosti, uz pozitivnu energiju i veliki kvalitet centara, veoma dobru spoljnu liniju, Crna Gora može da bude jedno od iznenađenja na Svjetskom šampionatu”, naglasio je Mihailo Pavićević i dodao:

“Što se Srbije tiče sve je jasno kada se pogleda roster i kada se pogledaju partije iz pripremnog perioda. Srbija je definitivno jedan od glavnih favorita za osvajanje medalje na Mundobasketu, ali odmah treba naglasiti da stepen koncentracije i fokusa moraju da budu na vrhunskom nivou, jer posle grupne faze, vrlo brzo sledi nokaut faza takmičenja,a staro je pravilo da je u jednoj utakmici sve moguće. Pored toga, na Svjetskom šampionatu ima dosta selekcija koje poseduju kvalitet, koje mogu da se umešaju u borbu za pobjedničko postolje i koje u jednom meču, bez problema mogu da pomrse račune favoritima. Isto ovo važi i za Crnu Goru, koja rasterećena i motivisana može da bude iznenađenje u grupi sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom”.

Barani polako privode kraju bazične pripreme, a zatim u kompletnom sastavu, s obzirom da su u Bar stigli i Antabija Voler i Džejkob Pulen, kreću sa odigravanjem kontrolnih mečeva. Izabranici Mihaila Pavićevića provjere će imati u Čačku, Beogradu i Klužu gde će igrati protiv istoimene domaće ekipe, Partizana i Fenerbahčea.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve