Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Čekamo Fibu, situacija je čista kao suza

Barani se večeras vraćaju kući, a već u nedjelju ih očekuje važan meč u Topolici protiv Splita u ABA ligi.

I dan nakon meča u Solunu, u košarkaškom klubu Mornar vlada nevjerica zbog svega što se desilo u završnici meča protiv Iraklisa, u kojem su Barani poraženi 83:82, u posljednjem kolu grupe E FIBA Evrokupa.

Crnogorski vicešampion je na volšeban eliminisan sa evropske scene, odlukom sudija, koje nijesu priznale koš Nemanje Gordića, praktično, uz zvuk sirene.

Podsjećanja radi, Barani su krenuli u posljednji napad, lopta je došla do pleja Mornara, koji je išao na polaganje, položio loptu, koja je dotakla tablu, nakon čega je izblokiran.

Umjesto da sviraju silaznu putanju, sudije su blokadu Kuzeloglua okarakterisale kao regularnu, i time dodijelile pobjedu Iraklisu, prvu u grupi.

Uzalud su nakon meča sa klupe Barana tražili silaznu putanju, odluka sudija je ostala konačna, pa je Mornar završio učešće u ovom takmičenju, na treće mjestu u grupi, sa dvije pobjede i četiri poraza.

“Nakon meča se snimak odmah pojavio, i kad smo im ga pokazali, sudije i delegat su priznali grešku. Ali, znate kad se ono prave ludi, i kažu da niko nije vidio. Ja sam ih samo pitao: “a šta je vaš posao?”. Najlakše je reći “nisam vidio”. Oni su tu da vide, ništa drugo. Ali, šta ćemo…Mi smo uputili žalbu Fibi”, rekao je za Pobjedu trener Barana Mihailo Pavićević.

Pavićević ističe da nije optimista po pitanje žalbe Fibi.

“Jer, znate kako to ide, iako je ta odluka direktno odlučivala o pobjedniku. U svakom normalnom takmičenju treba da se postupi po pravilima, nezavisno od toga ko je napravio grešku. Treba da se ispravi greška, to je sportski. Čekamo da vidimo šta će Fiba da odluči, ali je sve više nego očigledno, situacija čista kao suza”, dodao je Pavićević.

Barani se večeras vraćaju kući, a već u nedjelju ih očekuje važan meč u “Topolici” protiv Splita u ABA ligi.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve