Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pavićević: Budućnosti želim sreću u finalu, ovo je naš trenutni maksimum

Podgoričani su slavili u ''Topolici'' i sa 2:0 u seriji prošli dalje

Trener Mornara Mihailo Pavićević priznao je da je Budućnost Voli zasluženo dobila drugi meč polufinala i ovjerila mjesto u velikom finalu.

Podgoričani su slavili u ”Topolici” i sa 2:0 u seriji prošli dalje.

– Čestitam ekipi Budućnosti potpuno zaslužen plasman u finale i želim im sreću u finalu. Teško je dobiti utakmicu sa ovako malim brojem raspoloženih igrača. U prvom poluvremenu smo se držali, dali smo 50 ppoena, ali nismo mogli apsolutno ništa da odbranimo. U situaciji ‘jedan na jedan’ nismo mogli da držimo gotovo nikog, a pogotovo Kobsa koji je maltene odigrao simultanku sa nama. Mekanom odbranom i u drugom poluvremenu sa gotovo nijednim raspoloženim igračem, nismo mogli da pariramo gostima. Budućnost je to iskoristila, svaku našu grešku i ishitren šut je kažnjavala otvorenim šutem za tri poena i, na kraju, zasluženo dobila, rekao je Pavićević.

Njegovi izabranici imali su ishitrene odluke tokom drugog dijela utakmice.

– Bila je možda i prevelika želja kod naših igrača. U dugom poluvremenu nervoza je učinila svoje, nismo bili strpljivi da gradiimo pozicije iz kojih možemo da poentiramo nego smo pokušavali individualnim akcijama da rešavamo stvari, što nije dalo rezultat.

Kada podvuče crtu, može da bude zadovoljan sezonom u ABA ligi.

– Kroz ove dvije utakmice smo dokazali da smo se s pravom našli u plej-ofu, a ovo je možda i neki naš maksimum u ovom trenutku.S obzirom da je ovo za nas kraj ABA lige ove godine, želio bih da čestitam svojim igračima na sjajnom rezultatu. Osvajanjem trećeg mjesta u ABA ligi ostvarili smo najveći uspjeh u našoj istoriji. Igrači su iznijeli na svojim plećima sav ovaj rezultat, zaključio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve