Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Budućnost je apsolutni favorit, mi 40 dana nijesmo imali takmičarski meč

Mornar je aktuelni šampion Crne Gore, a ove sezone nijednom nije savladao Budućnost Voli – timovi su odigrali četiri međusobna meča. Posljednji je odlučio Edvin Džekson trojkom na 0.8 sekundi prije kraja

Trener Mornara Mihailo Pavićević kazao je da je Budućnost Voli apsolutni favorit uoči njihovog duela u 9. kolu Super lige Crne Gore.

Foto: Mornar/Media pro

Barani su trenutno bodovno poravnati sa Sutjeskom i Lovćen, a najbolji u tom trouglu osvojiće drugu poziciju uoči početka plej-ofa i automatski izbjeći Budućnost u polufinalu.

“I prije početka Superlige rekao sam da je Budućnost apsolutni favorit, da ima ubjedljivo najbolji sastav i da u završnicu sezone ulazi iz punog takmičarskog ritma. Za razliku od nas koji 40 dana nismo imali prvenstveni meč. Dva kola prije kraja ove lige jedino se ne zna kako će se ekipe rasporediti od drugog do četvrtog mjesta. Ali, pravo da vam kažem, na prednost domaćeg terena i ne računam. Lijepo je igrati pred svojom publikom, ali, da ponovim: šta znači prednost domaćeg terena u današnjoj košarci? Ništa. Naravno, ukoliko o rezultatu odlučuju akteri na parketu. O nekim drugim igrama, ne želim ni da razmišljam ni da govorim, to nije dostojno košarke. Ko se uzda samo u domaći teren, nema šansi da, u konačnom, bude pobjednik. Nastojaćemo, u svakom slučaju, da kraj sezone učinimo što zanimljivijim”, ističe Pavićević.

Mornar je aktuelni šampion Crne Gore, a ove sezone nijednom nije savladao Budućnost Voli – timovi su odigrali četiri međusobna meča. Posljednji je odlučio Edvin Džekson trojkom na 0.8 sekundi prije kraja.

Utakmica se igra večeras od 19 sati.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve