Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Biće teško, ali cilj je Liga šampiona

Vranješ i Pavić neće igrati u Lisabonu, ali hoće Derek Nidam, koji se oporavio od povrede koju je zadobio na turniru u Klužu, kada je Mihailo Pavićević tokom treće deonice odlučio da povuče ekipu sa terena, zbog grube igre rivala

Košarkaši Mornara otputovali su u Lisabon, gdje će u četvrtak odigrati prvi meč u poslednjem krugu kvalifikacija za plasman u FIBA Ligu šampiona, protiv Benfike.

Pavićević, Foto: KK Mornar/MEDIA Pro

Ljubitelji magične igre pod obručima koji očekuju lak posao, sigurnu pobjedu Barana koji su tokom leta napravili respektabilan roster, u velikoj su zabludi. Benfika jeste poznatija po fudbalskom timu, ali ima izuzetno kvalitetnu i košarkašku ekipu. Radi se o timu, koji insistira na brzoj igri, radi se o ekipi koja u sastavu ima dosta stranaca, odličnih košgetera, koja ima izuzetno veliko ofanzivni potencijal.

S druge strane, Barani još uvek nisu složili kockice u željeni mozaik. Reprezentazivci Crne Gore, Derek Nidam, Sead Šehović i Milko Bjelica su se nedavno prodružili saigračima, a Nemanja Vranješ, Vukota Pavić i Derek Nidam imaju problema sa povredama.

Vranješ i Pavić neće igrati u Lisabonu, ali hoće Derek Nidam, koji se oporavio od povrede koju je zadobio na turniru u Klužu, kada je Mihailo Pavićević tokom treće deonice odlučio da povuče ekipu sa terena, zbog grube igre rivala.

“Iz objektivnih razloga, nijesmo i naravno nećemo biti spremni ni blizu kako ja mislim da ova ekipa Mornara treba da bude spremna. Kažem iz objektivnih razloga, jer su se reprezentativci kasnije priključili pripremama, a zatim su uslijedile povrede Nidama, Vranješa i Pavića,” rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević pre polaska za Lisabon i nastavio:

“U svakom slučaju, cilj je da prođemo Benfiku i izborimo plasman u FIBA Ligu šampiona. Lijepo ste naveli, neće biti nimalo lako. Ekipa Benfike je kvalitetna ekipa, sastavljena od iskusnih Amerikanaca. Imaju visinu na spoljnim pozicijama, jako su dobri šuteri, odlično se snalaze u tranzicionoj igru. Neće ih biti lako zaustaviti, pogotovo u toj prvoj utakmici, jer igraju na svom terenu, jer će imati veliku podršku navijača. Međutim, ponoviću još jednom, cilj je da prođemo Benfiku i stignemo do FIBA Lige šampiona. Kao i svi u timu i pored navedenih problema, vjerujem da ćemo cilj i ostvariti.”

Prvi meč igra se 26. septembra u Lisabonu, a revanš je na program tri dana kasnije u Baru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve