Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora – Engleska: Podgoricom se čuje “Oj svijetla majska zoro“

Pod Goricom je rasprodata većina karata a pred šalterima "Morače" se još uvijek mogu potražiti do početka utakmice

Zahuktava se atmosfera uoči meča naših Sokolova protiv Engleza. Policija je blokirala prilaz užem centru Podgorice uoči utakmice drugog kola kvalifikacija za evropsko prventsvo u fudbalu, koja se igra između reprezentacija Crne Gore i Engleske. Kako nam je nezvanično saopšteno u 15 sati biće zatvoreni i lokali u centru grada jer engleski navijači imaju lošu reputaciju.

Foto: Prch.me

Pod Goricom je rasprodata većina karata a pred šalterima “Morače” se još uvijek mogu potražiti do početka utakmice.

Gradski stadion je otvoren od 18:15 kada će početi prijem svih ljubitelja dobrog fudbala.

foto Instagram

Interesantno je da su navijači Crne Gore prodali oko 200 ulaznica engleskim pristalicama u Podgorici, ali iz Fudbalske asocijacije Engleske je saopšteno da navijači koji budu imali ulaznicu za tribine sa crnogorskim pristalicama, neće moći da uđu na stadion.

Za simpatizere Gordog albiona predviđena su mjesta na južnoj tribini i samo će sa tog dijela stadiona moći da gledaju utakmicu.

Od Fudbalskog saveza Crne Gore dobili su 650 ulaznica za večerašnju utakmicu.

 

Centar grada pun navijača

Navijači se zagrijavaju za duel fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Engleske. U brojnim podgoričkim ulicama naivjači se okupljaju kako bi krenuli ka stadionu, a ne fali pjesme i dobre atmosfere.

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

#englandaway #threelions

A post shared by Jon Barnett (@jonbarnett14) on

 

Navijači gordog Albiona od jutros uživaju u baštama podgoričkih lokala u očekivanju utakmice. Uglavnom piju strana, njima već poznata, piva, prijatno iznenađeni niskim cijenama.

„Ova flaša je jedan i po euro. U Engleskoj bi nas koštala pet funti“, kazao je Endrju. On i njegov prijatelj Robert stigli su u Podgoricu avionom, preko Berlina.

foto CDM

 

„Izuzetan pejzaž kojim dominiraju planine je prvo što smo primjetili kada smo sletjeli“, istakao je Robert. Od svog tima očekuju ubjedljivu pobjedu i ne daju našim momcima puno šanse.

https://www.instagram.com/p/Bvb9RhuhdNy/?utm_source=ig_web_copy_link

Najdžel, sa svojim sinom Džejmsom, došao je da bodri ekipu za koju smatra da može ići do kraja. Posljednje veliko takmičenje koje je Engleska osvojila bilo je svjetsko prvenstvo daleke 1966. godine.

„Kada smo postali prvaci svijeta ja sam bio dijete. Još uvijek se sjećam prenosa na crno-bijelom televizoru, euforije i slavlja. Tada sam zavolio fudbal. Moj sin to nije osjetio“, prisjeća se Najdžel.

Džejms je, sa druge strane, sa tribina pratio utakmicu sa Islandom na prošlogodišnjem prvenstvu u Moskvi.

„Veliko razočarenje, ali ne vjerujem da to može da nam se ponovi protiv Crne Gore. Očekujem četiri ili tri nula“, kazao je, kroz osmjeh, Džejms.

„To je stvar sa engleskom reprezentacijom“, dodaje Najdžel, „u kvalifikacijama igraju odlično, ali kad dođu na prvenstvo podbace. Zato, iako vjerujem u njih, uvijek utakmice pratim sa zebnjom“, zaključuje on.

eng-2

Veliki broj crnogorskih navijača vrijeme pred utakmicu provodi u centru Podgorice.

Vesele se uz pivo i pjesmu,  pripremajući se za veliki meč.

I engleski navijači su rano jutros stigli u Crnu Goru.

 

Crna Gora i Engleska počinju meč od 20:45 i našim “hrabrim sokolima” želimo puno sreće.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve