Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pad Iskre: Od Evrope do baraža

Kada se saberu utisci izgleda da je baraž bio neizbježan

Da je tanka linija od radosti i euforije na račun ostvarenih rezultata u prošloj, do neuspjeha i propuštenih prilika da se ponove u ovoj, osjetili su fudbaleri Iskre na svojoj koži nakon posljednjeg kola 15. izdanja Telekom 1. CFL.

Kada se saberu utisci izgleda da je baraž bio neizbježan, naročito od trenutka kada su ,,crveno-bijeli“ poslije odličnog proljećnog starta zapali u krizu forme i polako iz kola u kolo spuštali se stepenicu po stepenicu, do one pozicije na tabeli koju ni najveći fudbalski pesimisti u gradu na Zeti nijesu mogli zamisliti.

Ali bilo je što je bilo, treba se okrenuti se novim iskušenjima, a po svemu sudeći biće ih napretek. Iskreni prijatelji kluba, poslije Lovćena najstarijeg fudbalskog kolektiva u zemlji, uvjereni su da će igrači smoći snage da u doigravanju s Igalom obezbijede mjesto u društvu najboljih.

I popularni „serdari“ se nadaju ,,hepi endu“, kako se ne bi aktuelizovao naslov Lenjinovog romana „Korak naprijed, dva koraka nazad“, aludirajuću na činjenicu da je Iskra iz Andore, odnosno sa evropske scene, stigla do baraža.

– Učinili smo sve da protiv Jezera u Beranama riješimo pitanje prvoligaškog statusa, međutim nijesmo uspjeli, posebno u prvom poluvremenu, da probijemo obruč domaćina koji se predstavio u odličnom izdanju i u nastavku susreta imao više od igre. Stara boljka po pitanju realizacije na našu žalost ispratila nas je do posljednje runde. Psihološki pritisak je učinio svoje, tako da nam je ostao teži put do cilja – objektivan je trener Srđan Nikić, koji se prihvatio velike obaveze da četiri kola prije kraja prvenstva, poslije ostavke Aleksandra Nedovića, preuzme odgovornost na sebe i ekipu dovede do luke spasa.

Nikić vjeruje da će ekipa pokazati znanje i kvalitet kada je najpotrebnije.

– Svi moraju da znaju i da im je to uvijek na umu – da Iskra ima vjekovnu tradiciju i da se sa njenim ugledom niko ne smije igrati. Uloženo je dosta materijalnih i finansijskih sredstava u igrački potencijal i infrastrkturu i to treba opravdati. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za odlučujuće okršaje i zato sve strukture kluba moraju biti u funkciji i kod kuće i na strani. Pred nama su dvije teške utakmice poslije kojih nema popravnog. Čeka nas nezahvalna uloga favorita koja praktično i nema neku težinu s obzirom na to da protivnik može samo da dobije u bilo kom pogledu jer će igrati rasterećeno i nema što da izgubi, za razliku od nas koji moramo staviti do znanja crnogorskoj fudbalskoj javnosti da se vraćamo na pravi kolosijek – naglasio je Nikić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve