Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Otvoreno prvenstvo CG u jedrenju: Dukić prvak države

Član JK Jugole Grakalić pobijedio je ispred perspektivnog Ilije Markovića iz tivatskog Delfina i Matije Grabića, takođe iz Delfina

Naš olimpijac Milivoj Dukić šampion je Crne Gore u jedrenju u klasi laser standard, na prvenstvu održanom u Luštica Bay kompleksu, u akvatorijumu zaliva Tršte.

Dukić, Foto: Cdm.me

Član JK Jugole Grakalić pobijedio je ispred perspektivnog Ilije Markovića iz tivatskog Delfina i Matije Grabića, takođe iz Delfina.

Stefan Anđelić iz Delfina šampion je države u klasi laser radial, a drugo mjesto poslije velike borbe i slobodno se može reći dramatične završnice pripalo je Danilu Jončiču, članu Delfina, koji je aktuelni šampion Balkana. Na trećem mjestu je Ivan Pušić iz Jugole Grakalića.

Nikola Golubović, jedriličar Delfina iz Tivta, osvojio je titulu šampiona Crne Gore u klasi laser 4.7. Nikola, inače i aktuelni šampion Balkana, svih osam regata prvenstva je završio kao prvoplasirani. Drugi je Robert Moris iz ekipe Jugole Grakalić iz Herceg Novog, a treći Andrija Marković iz Delfina.

U klasi Optimist, Pavle Musić iz tivatskog Delfina osvojio je zlatnu medalju ispred klupskog druga Viktora Lesjaka, dok je na trećoj poziciji Romina Racković iz kotorskog Lahora.

U konkurenciji djevojčica, Romina Racković je na prvom mjestu, na drugom je Katja Ivanova, a na trećem Nina Strahinja, sve tri iz kotorskog Lahora.

U konkurenciji do 12 godina Viktor Lesjak iz tivatskog Delfina je prvi, njegov klupski drug Petar Klakor je drugi, dok je na trećem mjestu Nina Strahinja iz kotorskog Lahora.

U klasama optimist i laser borilo se 55 jedriličara iz četiri crnogorska kluba, JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić Herceg Novi, JK Jovo Dabović Baošići i JK Delfin Tivat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve