Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Otkazan Izbor sportiste Podgorice

Novac u humanitarne svrhe

Tradicionalna manifestacija Izbor sportiste Podgorice, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, neće biti održana ove godine zbog pandemije virusa covid19, saopšteno je iz Glavnog grada.

Glavni grad krajem decembra tradicionalno proglašava najboljeg sportistu, sportsje radnike i kolektive.

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić podsjetio je da su većina zvaničnih sportskih takmičenja u Evropi i svijetu otkazana zbog pandemije i da sportistima nije bilo omogućeno da učestvuju na njima.

– Veliki broj domaćih takmičenja nije održan, pa bismo u neravnopravan položaj doveli većinu sportista i sportskih kolektiva. Zbog toga smo, nažalost, odlučili da manifestaciju, koja je ove godine trebalo da se održi 27. put, otkažemo i predviđeni novac za organizaciju ove manifestacije usmjerimo onima kojima je svakako potrebniji, rekao je Antić.

Planirana sredstva u Budžetu Glavnog grada za tu programsku aktivnost biće usmjerena kao pomoć za nabavku rekvizita za nastavu fizičkog vaspitanja, kao i aparata i pomagala Javnih ustanova Resursni centar za djecu i mlade u Podgorici, Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje 1. Jun i Zavod Komanski most i Dječija bolnica u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve