Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Otac Ferstapen: Bilo mi je drago kad je Maks obišao Hamiltona za čitav krug

Maks Ferstapen je trenutno drugi u generalnom plasmanu F1 sa 59 bodova, dok je na čelu ukupnog poretka Šarl Lekler iz Ferarija sa 86 bodova

Prethodnog vikenda u Imoli šampion Formule 1 Maks Ferstapen ostvario je pobjedu na trci za Veliku nagradu Emilije Romanje, a tom prilikom još jednom je potvrdio dominaciju nad Luisom Hamiltonom – nekadašnjim prvakom, kojeg je u posljednjem krugu prošle sezone pretekao kako bi došao do titule. Ferastapen je za čitav krug obišao Hamiltona, koji je trku okončao na 13. mjestu.

Na zvaničnom sajtu Maksa Ferstapena kolumnu je pisao njegov otac Jos Ferstapen, svojevremeno i sam vozač Formule 1.

„Maks je imao izvrstan vikend u Imoli, nije napravio nijednu grešku. Potpuna kontrola – nevjerovatno! Iskreno, uživao sam kada sam vidio da je pretekao Hamiltona za čitav krug poslije svega što se dogodilo prošle godine. Hamilton se zaista muči, njegov timski kolega Džordž Rasel je u boljoj situaciji. Rijetko imate priliku da na taj način iza sebe ostavite bolid Mercedesa“, napisao je 50-godišnji Jos Ferstapen.

Maks Ferstapen je trenutno drugi u generalnom plasmanu F1 sa 59 bodova, dok je na čelu ukupnog poretka Šarl Lekler iz Ferarija sa 86 bodova.

Jos Ferstapen je nekadašnji šampion Nemačke Formule 3, a u F1 takmičio se od 1994. do 2003. uz nekoliko pauza.

Naredna trka u kalendaru Formule 1 voziće se tokom vikenda između šestog i osmog maja za Veliku nagradu Majamija.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
27.04.2022-17:47 17:47

Jos Verstapen je jdna svinja Holandska,nikada tvoj Max nece dostici Luisa Hamiltona,trenutno je Mercedes u “aut”ali iduce godine ce biti druga priica,o Josu Verstapenu,nikad nije bio ni medju prvih DESET,a kamo li u vrh F1,kratko je trajalo njegovo ucesce u F1,a nika druga nije ni imao gad gadni.