Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Osvajači NCAA lige odbili poziv Trampa

Kako prenosi politico.com, trener Virdžinije Toni Benet na Tviteru je napisao da je odbijanje poziva rezultat problema vezanih za raspored obaveza

Košarkaški tim Univerziteta Virdžinije, osvajači NCAA prvenstva američkih koledža, odbio je poziv predsjednika SAD Donalda Trampa da posjeti Bijelu kuću, dok je ženska šampionska ekipa s Univerziteta Bejlor prihvatila poziv i sjutra će posjetiti rezidenciju američkog predsjednika.

Foto: Usa today

Kako prenosi politico.com, trener Virdžinije Toni Benet na Tviteru je napisao da je odbijanje poziva rezultat problema vezanih za raspored obaveza, pošto se neki od igrača spremaju za NBA draft, dok su drugi završili koledž karijeru, i da zbog toga tim ne mogu da dođe u tradicionalnu posjetu Beloj kući.

“Moraćemo uz dužno poštovanje da poziv odbijemo”, naveo je Benet na ovoj društvenoj mreži.

Ipak, američki sajt podsjeća da Virdžinija nije prva koja ovo čini, pošto su i pređašnji muški šampioni NCAA iz prethodne dvije sezone, sauniverziteta Vilanova i Severna Karolina, takođe odbili Trampov poziv da dođu u Belu kuću.

Sofmor (igrač druge godine) “Konjanika” De’Andre Hanter, koji planira da prekine koledž i počne profesionalnu karijeru, imao je za Trampa direktniju poruku od one koju je uputio trener Benet.

“Ne, hvala, Trampe”, napisao je Hanter.

“Foks njuz” javlja, s druge strane, da će košarkašice Bejlora posetiti Trampa i biti prvi ženski šampionski tim koji NCAA titulu proslavlja u Bijeloj kući za vrijeme njegovog mandata.

Podsjeća se da je Tramp na Tviteru čestitao “Medvedicama” osvajanje koledž šampionata početkom ovog mjeseca.

“USA Today” prenosi da je Kim Malki, koja trenira košarkašice Bejlora, ranije kazala da tim na Trampov poziv neće gledati kao na “političko pitanje”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve